Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recorda que no s’han d’agafar bolets als parcs i zones verdes

Escoltar

L’Ajuntament recorda que no s’han d’agafar bolets als parcs i zones verdes

Amb les pluges abundants dels darrers dies han tornat a aparèixer espècies que poden ser verinoses

Davant la proliferació de bolets a causa de les pluges abundants caigudes a Catalunya en els darrers dies l’Ajuntament de Mataró recomana als veïns que no agafin ni consumeixen cap espècie trobada a zones verdes, parcs o jardins del municipi perquè podrien ser tòxiques. El Departament de Salut de la Generalitat també ha difós avui un comunicat per advertir que només es consumeixin bolets que se sàpiguen reconèixer inequívocament.

 

La Secció de Jardineria de l’Ajuntament retira els bolets que es troben als parcs i jardins aprofitant les tasques habituals de manteniment de les zones verdes del municipi, tot i que cal tenir en compte que la proliferació d’aquestes espècies és molt ràpida i reiterada.

 

Complimentàriament, s’estan instal·lant a les zones verdes més grans de la ciutat cartells informatius provisionals amb el missatge “No colliu bolets, poden ser verinosos”.

 

Al 2011 els hospitals catalans van atendre 33 persones amb símptomes d’intoxicació per bolets. La ingesta de bolets tòxics pot tenir conseqüències molt greus per a la salut o fins i tot provocar la mort. Precisament, el consum d’una “lepiota bruneoincarnata”, que a vegades creix a zones de gespa, parcs i jardins, va provocar l’any passat la mort d’un veí de Mataró a l’Hospital Clínic de Barcelona.