Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament no es podrà endeutar els 11 milions que tenia previstos en el Pressupost de 2012

Escoltar

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament no es podrà endeutar els 11 milions que tenia previstos en el Pressupost de 2012

Ho va donar a conèixer a l’Audiència Pública que va tenir lloc ahir dillunsL’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir al Centre Cívic Pla d’en Boet l’Audiència Pública on es va presentar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i el Pressupost 2012. L’acte va comptar amb la presència de diferents membres del Consistori i una vuitantena de ciutadans.


 

Tal com estableix el Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, l’Audiència Pública és un acte de lliure concurrència que se celebra amb l’objecte que les entitats i la ciutadania en general puguin rebre oralment de l’Ajuntament informació de certes actuacions políticoadministratives o puguin formular verbalment els seus suggeriments o propostes.

 

Després de l’Audiència Pública, el procés de participació per elaborar el PAM i el Pressupost per al 2012 seguirà obert fins al 26 de gener. Els ciutadans poden consultar el document sencer al web municipal i fer-ne les aportacions que considerin per via telemàtica.

 

L’Audiència Pública es va iniciar amb la projecció d’un vídeo amb imatges que mostraven els 10 eixos del Pla de Mandat i el PAM: Mataró emprenedora i innovadora; Mataró del treball i les oportunitats; Mataró equilibrada i sostenible; Mataró eficient; Mataró segura; Mataró dels valors, l’ensenyament i el coneixement; Mataró saludable i esportiva; Mataró social i integradora; Mataró cultural i Mataró capital.

 

Aquests deu eixos es concreten en 57 àmbits, 582 compromisos i 1.098 accions, de les quals 84 s’han incorporat directament a partir de les propostes dels consells sectorials, territorials i dels organismes autònoms, i 36 s’han modificat a partir també de les propostes dels consells.

 

 

L’Ajuntament no es podrà endeutar

 

En la seva intervenció, l’alcalde va explicar al públic l’escenari econòmic en el qual es troba l’Ajuntament de Mataró actualment. Mora va donar a conèixer que, arran del decret de l’Estat del 30 de desembre, en el qual no es permet als municipis amb un endeutament superior acumulat del 75 % dels seus ingressos ordinaris endeutar-se més, “l’Ajuntament de Mataró no podrà endeutar-se amb els 11 milions d’euros (contemplats en el pressupost de 2012) i totes les inversions no es podran fer. Si n’hi ha alguna que sigui indispensable haurem de treure (els diners) de la despesa corrent. No tindrem diners per a moltes de les coses que fins ara ens semblaven normals”. A més, va afirmar que ara els bancs apliquen interessos d’usura, fet que no ajuda en aquests moments tan delicats econòmicament parlant.

 

Tot i declarar que “aquest és potser l’any més complicat de la història recent de l’Ajuntament de Mataró”, l’alcalde va voler transmetre un missatge encoratjador dient que davant aquest escenari “hi estem compromesos tots els grups polítics, el Govern no està sol i a aquesta situació hi farem front”.

 

L’Audiència va continuar amb la intervenció de la regidora d’Administració i Atenció Ciutadana, Carolina Soler, que va presentar el Pressupost 2012, i seguidament la del regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, que va explicar al públic el procés de participació del PAM i el Pressupost d’enguany.

 

Després van tenir lloc les preguntes del públic que van ser respostes pel regidor de l’àmbit corresponent. Es van realitzar 17 preguntes de les quals la majoria es referien a temes sobre la neteja, equipaments esportius i la mobilitat. A més de la resposta que es va donar en el transcurs de l’acte, aquestes seran formalment contestades com a al·legacions.

 

Després de dues hores, l’Audiència Pública va finalitzar amb les paraules de l’alcalde: “no podem abordar un canvi de magnitud, però sí podem abordar els detalls, el dia a dia. Entre tots hem de fer una mica millor les coses per tirar endavant aquesta ciutat”.

 

L’Audiència Pública es va retransmetre en directe per Mataró Ràdio.