Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde i el conseller de Benestar Social visiten el Servei tècnic de punt de trobada de Mataró

Escoltar

L’alcalde i el conseller de Benestar Social visiten el Servei tècnic de punt de trobada de Mataró

És un espai que vetlla per la protecció dels infants durant el règim de visites amb els progenitors



L’alcalde, Joan Mora, i el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, han visitat avui el nou Servei tècnic de punt de trobada de Mataró. Han estat acompanyats pel secretari de Família, Ramon Terrassa, i per la regidora de Família i Benestar Social, Olga Ortiz. Abans de visitar les noves instal·lacions del servei, el conseller ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament.


 

El Servei tècnic de punt de trobada, ubicat al carrer de Sant Josep Oriol en un local cedit per l’Ajuntament de Mataró, està destinat a atendre i prevenir, en un lloc neutral i transitori i en presència de personal qualificat, la problemàtica que sorgeix en els processos de conflictivitat familiar. Concretament, vetlla per assegurar la protecció dels infants durant el règim de visites de fills i filles en processos de separació o divorci o quan l’Administració n’assumeix la tutela. El de Mataró és el segon Servei tècnic de punt de trobada que s’ha posat en marxa al llarg d’aquest any.

 

L’alcalde ha agraït la visita del conseller i “la disponibilitat que ha tingut des del primer dia a trobar una solució a aquesta problemàtica que era llargament desitjada per l’Ajuntament de Mataró”.

 

El conseller ha explicat que l’obertura d’aquestes instal·lacions permet donar un servei de proximitat i qualitat a la població del Maresme i de la zona costanera de la Selva, i evita que els usuaris s’hagin de desplaçar a Barcelona, Granollers o Girona, com fins ara”.

 

El conseller també ha recordat que “l’objectiu principal és el benestar i l’interès superior de l’infant i, amb la posada en marxa del Servei tècnic de punt de trobada podem donar una millor atenció, evitant desplaçaments constants i, a més, en un entorn segur i sota la supervisió de professionals qualificats”.

 

L’equip del Servei tècnic de punt de trobada de Mataró és multidisciplinari i està format per professionals de la psicologia i el treball social i/o l’educació social amb formació i experiència en treball amb famílies i infants.   

 

Arreu de Catalunya hi ha 22 Serveis tècnics de punt de trobada repartits entre els municipis del Prat de Llobregat, Lleida, Vic, Reus, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Figueres, Gavà, Girona, Manresa, Tortosa, Granollers, Mollet del Vallès, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Badalona i Mataró. L’any passat es van atendre a través d’aquests serveis 1.675 infants.