Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura l’exposició “Les Santes 360º”

Escoltar

L’alcalde inaugura l’exposició “Les Santes 360º”

La mostra interactiva presenta fotografies circulars



L’alcalde, Joan Mora, va inaugurar ahir l’exposició “Les Santes 360º” del fotògraf Narcís Rovira que ofereix un recorregut per la Festa Major de l’any passat. També hi va assistir el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, i el president de Caixa Laietana, Josep Ibern. La mostra es pot veure a l’Ateneu de Caixa Laietana (carrer de Bonaire, 3-5) fins al 29 de juliol.


Narcís Rovira és un jove fotògraf, resident a Can Xalant, que l’any passat va ser escollit per fer el reportatge de la Festa Major per la seva particular tècnica: la foto que gira. Es tracta de fotos de360º, una tècnica basada en cosir diferents imatges fins a crear una panoràmica esfèrica sencera.


 

Rovira ha plantejat una exposició diferent, sense buscar l’enquadrament concret dels protagonistes d’una activitat, sinó que les seves instantànies capturen tot el que passa en aquell moment. Els protagonistes de les imatges no són únicament les comparses, els músics i els artistes sinó que també ho són els espectadors que els envolten.

 

L’alcalde en el seu parlament va destacar el paper emergent de les noves tecnologies que en aquest cas s’han aplicat a les fotografies i va afegir que “hem d’estar molt atents a les possibilitats que ens ofereixen, un bon exemple n’és aquesta exposició”.

 

El fotògraf proposa una exposició sense fotos penjades a les parets. Hi ha dos mòduls amb sis pantalles de 42 polzades i un comandament de palanca (joystick) per poder moure les fotos. També hi ha tres projectors interactius que permeten a l’espectador jugar amb les fotografies amunt i avall i cap als dos costats, digitalment.

 

L’única imatge penjada a la sala és una gran foto circular impresa sobre una lona en la qual es poden veure totes les comparses de la ciutat, fruit d’una instantània que es va fer a la plaça de l’Ajuntament. Durant les passades Santes, el fotògraf mataroní va fer diferents convocatòries de gent per fer fotos col·lectives i va utilitzar nous sistemes, com un monopeu per crear fotos aèries.

 

El que pretén Rovira és oferir una exposició diferent, lluny de mostrar fotografies que es podrien veure des de casa, on el paper del visitant és clau.

 

L’exposició produïda per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i organitzada conjuntament amb Caixa Laietana-Bankia, ha comptat també amb la col·laboració de l’escola Cor de Maria, l’institut Damià Campeny i l’empresa latiendadelcad.com.