Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Anem a tancar dóna un merescut descans a la Família Robafaves i la resta de figures

Escoltar

L’Anem a tancar dóna un merescut descans a la Família Robafaves i la resta de figures

La Tronada, l’Espetec final i L’albada posen punt final a Les Santes 2012

La Família Robafaves, els Nans de Mataró i la resta de figures festives de la ciutat es van acomiadar ahir dels mataronins amb l’Anem a tancar, el darrer acte de Les Santes protagonitzat per les comparses. L’acte va anar precedit de l’Enfigura’t, que abans formava part de l’Anem a tancar i en aquestes Santes ha guanyat entitat pròpia.

 

L’Enfigura’t va fer les delícies de petits i grans en permetre’ls fer un tast de les diferents figures; veure-les de prop, tocar-les i emprovar-se les. Les llargues cues per ficar-se a sota i carregar la Momeroteta, o per anar a fer una volta sota el foc de les Diablesses protegits amb capa, ulleres i mocador, van demostrar l’èxit de la iniciativa.

 

Sobre les 19.15h va començar l’Anem a tancar, l’última cercavila de les figures i colles mataronines que consisteix en acompanyar-les a Can Marfà, on descansaran fins a la propera festa. La comitiva va sortir de l’Ajuntament i va anar Riera avall fins al carrer d’en Pujol, la plaça Xica, el carrer de Sant Cristòfor, la baixada de les Escaletes, el carrer de Sant Joan i el carrer de Cristòfor Colom fins arribar a Can Marfà.

 

 

La fi de festa

 

Durant la nit, tres actes van posar punt final a la Festa Major de Les Santes. La Tronada, a càrrec de Pirotècnica Tomás, va començar al parc Central passada la mitjanit. Alguns problemes tècnics van fer que s’iniciés amb una mica de retard, però es va desenvolupar sense més incidències.

 

Tot seguit va començar l’Espetec final, amb l’orquestra Gira-Sol que, en els descansos, van ser substituïts pel discjòquei i locutor de ràdio Albert Malla. Prop de mil persones van aguantar fins a L’albada, el darrer dels actes: Los Labradores van acompanyar Riera avall els més resistents, que van acomiadar Les Santes 2012 amb una bona xocolata a la plaça de Santa Anna.