Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’arquitecte Agàpit Borràs és l’autor del cartell de Les Santes 2012

Escoltar

L’arquitecte Agàpit Borràs és l’autor del cartell de Les Santes 2012

Ramon Manent farà l'any que ve l'exposició de fotografies de la Festa Major

Ahir al vespre, en el marc del Plenari de Les Santes, es va presentar el cartell de Les Santes 2012. L’autor és l’arquitecte mataroní Agàpit Borràs que va ser escollit per la Comissió d’Imatge d’enguany. L’obra de Borràs representa les figures de Les Santes que estan inspirades amb l’escultura La Filosa de la Casa Coll i Regàs de Mataró, una escultura obra d’Eusebi Arnau.


 

Les Santes sustenten una vara, que “representa la mesura de les coses” segons Borràs que explica que “he fet unes Santes molt arrelades al territori, per això he aplicat al cartell elements de la terra, el cabell està fet amb espart. Volia destacar el patrimoni arquitectònic mataroní”.

 

Agàpit Borràs, nascut a Mataró l’any 1941, és arquitecte i urbanista. Ha publicat llibres i ha fet múltiples conferències sobre la importància del reordenament urbà i s’ha postulat com un defensor del destacat patrimoni arquitectònic de Mataró. És el primer arquitecte al qual se li encarrega el cartell de la Festa Major mataronina.

 

També es va donar a conèixer en el Plenari que Ramon Manent serà el fotògraf oficial de Les Santes 2012 i que mostrarà el seu treball en una exposició l’any vinent. Manent, nascut a Mataró l’any 1948, és un destacat fotògraf amb una llarga trajectòria de la qual destaquen les seves imatges sobre l’obra de Gaudí així com la seva especialitat en treballs de fotografia antropològica i arquitectònica. Manent s’ha mostrat molt il·lusionat per l’encàrrec tot i que no sap encara com serà el reportatge que farà, té clar que serà “d’unes Santes molt viscudes des de dins”. Manent participa activament de la festa, havia estat regidor de l’Ajuntament i actualment canta a la Missa de Les Santes.