Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM i el Museu Arxiu de Santa Maria col·laboren per donar a conèixer el conjunt barroc dels Dolors

Escoltar

L’IMPEM i el Museu Arxiu de Santa Maria col·laboren per donar a conèixer el conjunt barroc dels Dolors

Els visitants podran accedir per l’entrada de la Basílica de Santa Maria



L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), la parròquia de Santa Maria i el Museu Arxiu de Santa Maria han arribat a un acord de col·laboració per millorar l’accessibilitat al conjunt barroc dels Dolors i a la vegada donar a conèixer encara més aquesta obra del segle XVIII que inclou pintures d’Antoni Viladomat.

 

El conjunt dels Dolors està considerat una de les mostres més notables del barroc català. Fins ara, l’accés a la capella dels Dolors s’havia de fer pel carrer de la Beata Maria, on hi ha la seu del Museu Arxiu de Santa Maria. A partir de demà l’entrada principal passarà a ser el portal de la Basílica de Santa Maria. D’aquesta manera, s’aconseguirà major visibilitat de l’accés al conjunt dels Dolors, donat que la plaça de Santa Maria és un dels espais de la ciutat més freqüentats pels visitants.

 

Una lona instal·lada just a l’entrada principal de la basílica informarà els visitants dels punts més emblemàtics de l’interior: s’indicarà en quatre idiomes la ubicació del retaule del Roser, la capella de les Santes, la capella del Sagrament, la lauda sepulcral i l’orgue.

 

Aquest suport visual també derivarà els visitants a la recepció de la capella dels Dolors, on se’ls facilitarà un servei gratuït d’audioguies per conèixer a fons el conjunt barroc. Durant el mes d’agost, tots els dilluns, dimecres i dissabtes de 18 a 20 h, s’oferirà la visita audioguiada en quatre idiomes (català, castellà , anglès i francès). Com a novetat, a partir del setembre s’hi podrà accedir els dissabtes per fer la visita audioguiada.

 

Per tal d’adequar el sistema de seguretat al nou accés de visitants, l’IMPEM ha col·laborat amb el Museu Arxiu de Santa Maria en la instal·lació d’un sistema de recollida i gravació d’imatges, per garantir la seguretat del recurs patrimonial.

 

A més del servei d’audioguies també es poden realitzar les següents visites guiades:

 

- Visita guiada a la Basílica de Santa Maria, els divendres 10 i 24 d’agost a les 19 h.

- Visita guiada a les seccions del Museu Arxiu de Santa Maria, cada primer dissabte de mes a les 18 h, a partir de setembre.

 

El proper dissabte dia 29 de setembre, dins del marc de les Jornades Europees del Patrimoni, també es podrà visitar l’orgue i el campanar de Santa Maria i hi haurà portes obertes a les seccions del Museu Arxiu. Per a la visita a l’orgue i campanar caldrà realitzar inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Mataró.