Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Municipal d’Acció Cultural porta la dansa professional al carrer

Escoltar

L’Institut Municipal d’Acció Cultural porta la dansa professional al carrer

El festival Dies de Dansa se celebrarà el divendres 6 de juliol



Mataró tornarà a viure, el proper divendres 6 de juliol, la dansa d’una manera especial gràcies a una nova edició de Dies de Dansa. La ciutat torna a ser subseu d’aquest festival integrat dins el Grec de Barcelona, en la que serà la cinquena edició que es fa a Mataró.


 

Així, els mataronins podran gaudir de manera gratuïta d’algunes de les millors companyies internacional, nacional i local que transformaran l’espai urbà en un escenari de dansa a l’aire lliure.

  

Dies de Dansa, Festival Internacional de Dansa Contemporània en Paisatge Urbans, celebra enguany la seva XXI edició. El festival, que preveu actuacions del 6 al 9 de juliol, se celebra conjuntament a Mataró, Barcelona i Sabadell.

 

El festival ofereix un ventall d’actuacions on destaquen l’ús de diferents llenguatges i les noves tendències amb companyies de diferents procedències destacant Mèxic com a país convidat.

 

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, i el director artístic del festival, Juan Eduardo López, han presentat aquest matí en roda de premsa el programa previst a Mataró com a subseu del festival.

 

 

Actuacions a Mataró

 

Les activitats a Mataró començaran a les 19 h i durant dues hores se succeiran fins a 6 espectacles davant l’Ajuntament i la plaça de Santa Maria, per acabar el recorregut a la plaça de la Muralla.

 

El recorregut s’iniciarà davant l’Ajuntament amb les actuacions de Tumàka’t danza contemporánea (Mèxic) i dels ballarins Arthur Bernard Bazin i Candelaria Antelo (França, Espanya, Argentina). L’activitat continuarà a la plaça de Santa Maria amb l’actuació de MakinadT (Mèxic) i els mataronins Roser Tutusaus i Joan Català. Les actuacions de la plaça de la Muralla seran integrament locals amb D’block The on stage company i els Alumnes de l’Aula de Teatre de l’IMAC amb la producció “Ret fi. A ritme de boixets”.

 





Les companyies locals

 

La companyia Roser Tutusaus i Joan Català presenta l’espectacle “Outliers”, una intervenció al carrer que neix de l’observació dels moviments i patrons de conducta dels vianants en un context públic. Per la seva banda, D’block The on stage company presenta “Spirits”, un espectacle de hip hop sobre el procés que assumeix l’experiència humana a l’enfrontar-se amb les seves pròpies pors.

 

Per últim es podrà veure la versió ampliada de “Ret fi. A ritme de boixets” que es va estrenar durant el Dia Internacional de la Dansa. L’espectacle dirigit pel ballarí de Trànsit Dansa, Reinaldo Ribeiro i amb composició musical d’Acari Bertran, uneix joves ballarins de l’Aula de Teatre de l’IMAC i puntaires de diferents col·lectius de la ciutat.

 

 

Taller

 

Dies de Dansa va més enllà dels espectacles al carrer i ofereix també tallers de formació. Enguany els professionals de la dansa es poden apuntar gratuïtament al taller que oferirà la veneçolana Verónica Santiago Moniello del 2 al 6 de juliol a l’Aula de Teatre per treballar els vincles entre el cos i l’espai urbà.