Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 15a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” supera els 2.500 participants

Escoltar

La 15a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” supera els 2.500 participants

Sortirà de la plaça d’Espanya a les 10 h del diumenge 2 de desembre



El president de l’Institut d’Esports (IE), Pere Galbany, acompanyat del coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, i representants dels clubs organitzadors, han presentat avui en roda de premsa la 15a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” Gran Premi Diputació i la 19a Marató Escolar que se celebraran el proper diumenge 2 de desembre. Aquest any, la cursa també té una vessant solidària, que es materialitza amb la Mitja solidària: una recollida de taps i una recollida d’euros solidaris destinats a l’Obra social de Sant Simó i Sant Pau.


 

En aquesta edició hi participaran 2.520 esportistes dels quals 300 seran dones, 400 més que l’any passat. Les inscripcions a hores d’ara ja estan tancades, es van iniciar el 14 de novembre i en 12 hores es va esgotar el límit d’inscripcions.

 

Els dorsals s’hauran de recollir el dissabte de les 17 a les 20 h davant de l’Ajuntament (La Riera, 48) i si no l’endemà a la plaça d’Espanya abans d’iniciar-se la cursa.

 

La Mitja Marató s’iniciarà a la plaça d’Espanya a les 10 h i la Marató Escolar 10 minuts més tard. La cursa té un recorregut de 21,097 quilòmetres, s’inscriu al calendari de la Federació Catalana d’Atletisme i forma part de la VII Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona i és prova puntuable per a la lliga d’intern@utes.

 

Tots els participants disposaran del xip groc, sistema informàtic de cronometratge.

 

La Mitja Marató està organitzada per l’IE conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, el Grup Maratonià Mataró i la Colla Maimakansu amb el suport de la Diputació de Barcelona. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble i hi col·laboren DHL, Bon Preu, Ríos Running. Enguany Mataró Parc patrocina els obsequis per als voluntaris i col·laboradors com agraïment a la seva tasca a mes compta amb la col·laboració de Voluntaris per al Futur entre altres empreses i entitats.

 

 

Els premis

 

Els participants a la cursa es divideixen en sis categories segons l’any de naixement i també hi ha una categoria per als atletes amb cadires de rodes (en aquesta edició n’hi participen 9) i una altra per als disminuïts visuals (hi participen 4). Els tres primers de cada categoria masculina i femenina rebran un trofeu, així com els equips masculí i femení (5 corredors) i a l’equip amb més corredors.

 

Els premis en metàl·lic són de 500, 400, 300, 200 i 150 € per als primers classificats masculins i femenins.

 

Tots els participants rebran com a obsequi un lot de productes de Procter&Gamble i els voluntaris per gentilesa de Mataró Parc. També hi haurà un sorteig, amb el número del dorsal, de material esportiu cedit per Ríos Running.

 

Els participants que rebaixin el rècord de la prova, situat en 1 h 02 m 58 s per als homes (de Jacop Kiplagat) i 1 h 14 m i 33 s per a les dones (que té Txell Calduch), rebran un premi especial de 500 €. Els premis es lliuraran a les 12.30 h.

 

L’any passat hi van participar 2.091 atletes dels quals 1.853 van arribar a meta (un 88,62 %): 1.641 homes i 212 dones.

 

Els guanyadors de la prova van ser: en categoria masculina Pol Guillén del FC Barcelona amb un temps d’1 h 09 min 47”; i en categoria femenina Hashna Bahom d’Agrupació Atlètica de Catalunya amb un temps d’1 h 19 min 15“.

 

 

19a Marató Escolar

 

Aquesta cursa no competitiva va dirigida als alumnes d’entre 8 i 16 anys de les escoles. Es preveu que aquest any la participació arribi fins als 1.500 escolars, l’any passat hi van participar 1.361 escolars de 31 centres. Com a novetat d’aquest any, la cursa escolar s’inscriu dins la Kid’2 Challenge Serie com a promoció de la prova del Maresme de la Challenge.

 

L’activitat es coordina entre l’IE i els responsables dels centres escolars que inscriuen i acompanyen els nens i nenes en aquesta cursa de tres quilòmetres.

 

 

Mitja solidària

 

La trobada esportiva també tindrà una vessant solidària amb la recollida de taps de plàstic i de diners que es destinaran a l’Obra social de Sant Simó i Sant Pau.

 

Per una banda, es recolliran els taps de plàstic procedents de les ampolles de beguda que s’ofereixen en els 4 punts d’avituallament situats al llarg del recorregut. Les begudes es donaran destapades i per tant està previst recollir uns 10.000 taps. També a títol individual es podran dipositar a la carpa de l’entitat que estarà situada al Parc Central..

 

Per altra banda, hi haurà també una guardiola a la carpa de l’entitat on es farà una campanya de recollida de l’euro solidari. Els diners recaptats es destinaran al Centre d’acollida de Sant Pau i al Banc d’aliments de l’entitat.

 



Recorregut de les proves

 

El recorregut de la Mitja Marató és: plaça d’Espanya (10.00 h), Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, ronda del Cros, Camí del Mig, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, carrer de Sant Benet, carrer de Sant Josep, La Riera, baixada de Santa Anna, Camí Ral, ronda de Joan d’Àustria, passeig del Callao-passeig Marítim, port de Mataró, passeig Marítim-passeig del Callao, carretera N-II direcció Girona fins a la rotonda de l’Experience i tornada, avinguda del Maresme, carretera N-II direcció Barcelona fins al carrer de Juan de la Cierva, avinguda d’Ernest Lluch, passeig de la Marina fins al carrer de Vilassar, passeig de la Marina, carrer de Cabrils, lateral de la carretera de Barcelona, carrer de Caldes d’Estrac, passeig de la Marina, avinguda d’Ernest Lluch, carrer de Juan de la Cierva, carretera N-II-avinguda del Maresme, ronda de Joan d’Austria, ronda de Miguel de Cervantes, ronda d’Alfons X el Savi i arribada a la plaça d’Espanya.

 

El recorregut de la Marató Escolar és: plaça d’Espanya (10.10 h), camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, avinguda de la Gatassa, plaça de Manuel Serra i Xifra, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Granollers, Camí de la Geganta i plaça d’Espanya.

 

 

Afectacions al trànsit

 

Quant a les afectacions al trànsit que provocaran les proves, a partir de les 6.30 h es tallarà el trànsit a la plaça d’Espanya des del passeig de Carles Padrós i la ronda d’Alfons X el Savi. A partir de les 7.30 h es tallarà el camí de la Geganta i l’avinguda del Corregiment de Mataró, la ronda d’Alfons X el Savi (entre la plaça d'Espanya i el carrer de l’Esplanada) fins a les 13 h aproximadament.

 

A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa.

 

De les 8.30 a les 13.30 h quedarà tallada al trànsit la carretera N-II entre la Porta Laietana i la rotonda de l’Experience (Km 649,6). No es podrà sortir ni entrar de l’aparcament de l’estació de ferrocarril.

 

Entre les 8.30 i les 13 h l’accés i la sortida al passeig Marítim i al Port només es podrà fer pel Cargol o per la Porta Laietana. Entre les 10 i les 11.15 h no es podrà accedir al Port ni circular pel passeig Marítim.

 

Pel que fa als aparcaments, de les 7.30 a les 10 h l’entrada a l’aparcament subterrani de la plaça de Granollers només es podrà fer des de la plaça de Granollers. Entre les 10 i fins a les 11.10 h aproximadament no s’hi podrà accedir ni sortir.

 

Entre les 7.30 i les 11.10 h no es podrà accedir a l’aparcament del Parc Central, l’única sortida serà per l’avinguda del Corregiment amunt.