Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa Capell acull un seminari per aconseguir menjadors escolars més saludables

Escoltar

La Casa Capell acull un seminari per aconseguir menjadors escolars més saludables

Hi intervindran educadors, nutricionistes, productors i gestors

La Casa Capell (Parc Central, passeig de l’Orfeó Mataroní, 15) acull a partir de la setmana que ve un seminari per facilitar la feina al centres educatius que volen millorar el seu menjador escolar des de la salut i la sostenibilitat. La proposta formativa s’adreça a professors, equips directius i responsables de menjador.

 

El seminari està organitzat per l’Escola de Natura del Corredor en el marc del programa Escoles Verdes i dins del pla de formació interzona Maresme-Vallès Oriental. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

 

Al seminari participaran centres educatius implicats en la millora de l’alimentació i del territori, i intervindran educadors, nutricionistes, productors i gestors. Un dels objectius es promoure una plataforma d’intercanvi d’experiències, coneixements i recursos que ajudin a integrar el menjador en el projecte educatiu del centre. La millora de la salut de l’alumnat, l’equilibri del territori i la bona feina d’educadors i productors sostenibles són les fites que es volen fomentar i estendre a les escoles.

 

El seminari s’inicia el 18 d’octubre, a les 17.30h, i es desenvoluparà diversos dijous fins al proper mes de març. La proposta està vinculada amb un curs de cuina escolar promogut a Argentona pel mateix equip i dirigit per la cuinera Nani Moré.

 

 

Aliments ecològics a les Escoles Bressol de Mataró

 

Precisament, les Escoles Bressol de Mataró prioritzen des d’aquest curs la incorporació en els seus menús de verdura, llegums i fruita procedents d’agricultura ecològica i de productors del Maresme. La iniciativa s’ha pres arran d’un acord del Ple municipal que, el passat maig, va instar a incorporar aquesta condició al contracte per al servei de cuina i càtering de les escoles.

 

 

Espai per a la sostenibilitat

 

La Casa Capell, espai per a la sostenibilitat, és un equipament municipal compromès amb la millora ambiental a tots els sectors, que ofereix els seus recursos disponibles per a les escoles, tot seguint els valors i procediments de les Escoles Verdes i en el context del Pla de Lluita contra el Canvi Climàtic-Agenda 21.