Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat homenatja el pare Joan Herrero amb el descobriment de la placa que dóna nom a la seva plaça

Escoltar

La ciutat homenatja el pare Joan Herrero amb el descobriment de la placa que dóna nom a la seva plaça

L’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir el descobriment de la placa en homenatge al pare escolapi Fill Adoptiu de Mataró i Creu de Sant Jordi, Joan Herrero, que dóna nom a la plaça on està situada la Creu de Terme de Mataró (confluència de La Rambla i el Camí Ral).


A l’acte, que va tenir lloc precisament quan es compleix un any de la seva mort, van assistir unes cent persones i hi van intervenir el Pare Provincial de l’Escola Pia Santa Anna, Jaume Pallarolas; el germà del Pare Herrero, el també escolapi Agustí Herrero; el president de l’Associació d’antics alumnes i amics de l’Escola Pia Santa Anna, Francesc Vea, i el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez.

 

El pare Joan Herrero (Barcelona, 1930-Mataró, 2011), va ser nomenat Fill Adoptiu de la Ciutat el 1998 a instàncies d’un important grup de ciutadans i entitats ciutadanes que sol·licitaven un reconeixement de la seva tasca docent portada a terme, amb una especial dedicació a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

 

  

Una vida dedicada als necessitats i als infants

 

El Pare Joan Herrero i Manich va néixer a Barcelona el 7 de maig de 1930. Va entrar en el seminari de molt jove i es va incorporar a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró el 8 de setembre de 1952. Va ser ordenat sacerdot el 20 de desembre de 1952 a l'església de Pompeia de Barcelona i va cantar missa l’11 de gener de 1953 a l'Església de Santa Anna de Mataró.

 

Paral·lelament a la seva tasca realitzada a Mataró, entre 1976 i 1982 va dirigir l'Escola Cassà d'Arenys de Mar. Durant sis anys va ser rector de la comunitat de Mataró, de la que també va ser vicerector i director d'ensenyament primari a l'Escola Pia Santa Anna.

 

També és de destacar al llarg de la seva vida, l'atenció als necessitats i als malalts, així com la seva disponibilitat i generositat envers els altres.

 

Així mateix, és de remarcar la seva dedicació als infants, especialment als més petits, col·laborant en la seva educació i formació humana.