Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Família Robafaves i els Nans participen a la Festa Major de Montblanc

Escoltar

La Família Robafaves i els Nans participen a la Festa Major de Montblanc

Protagonitzen un acte nou, la “Convidada” dels Veguers



L’alcalde, Joan Mora, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Joaquim Fernàndez, van desplaçar-se dissabte passat a Montblanc per acompanyar la Família Robafaves i els Nans de Mataró a participar en un dels actes de la Festa Major d’aquesta localitat de la Conca de Barberà.


 

Els Gegants i els Capgrossos de Mataró van protagonitzar la “Convidada dels Veguers”, un acte que se celebrava per primera vegada i que va tenir el seu punt àlgid en la interpretació d’un seguit de balls protocol·laris dins l’Església de Santa Maria de Montblanc.

 

Els Veguers de Montblanc són els gegants Pere Berenguer de Vilafranca i la seva esposa Arsenda, representatius del passat medieval i fundadors de Montbalch l’any 1.163.

 

Abans de l’entrada a l’església de Santa Maria, en Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló, juntament amb els Nans, havien participat en una cercavila pels carrers del municipi juntament amb els Veguers i altres figures de la localitat, acompanyats per la Banda de Gaiters del Centro Galego de Tarragona.