Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera omplen el Parc Central d’activitats lúdiques i gatronòmiques

Escoltar

La Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera omplen el Parc Central d’activitats lúdiques i gatronòmiques

Ocupen més de 9.000 m² i estan obertes al públic del 25 de maig al 3 de juny

El Parc Central torna a acollir a partir de divendres 25 de maig la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m² i que es podran visitar durant deu dies, fins al diumenge 3 de juny.


 

La Fira d’Atraccions ocuparà l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots dins el nou Parc Central. Enguany hi hauran 123 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults).

 

En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions, tal i com s’ha anat impulsant des de fa dos anys, s’ha acordat una promoció especial per al dimecres 30 de juny, que consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions.

 

Precisament una de les novetats d’aquest any tindrà lloc el mateix dimecres 30, de les 10.30 h a les 12.30 h i és una iniciativa conjunta de l’IMPEM i del Gremi. Es tracta d’una activitat gratuïta de dues hores de durada adreçada als infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants ón l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

 

 

Fireta de Primavera

 

La Fireta de Primavera, que quedarà ubicat al passeig de la Ciutadania del parc, aplegarà més de 46 expositors,  amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal. 

 

 

Enguany hi participaran els alumnes de 6è de primària de l’escola Àngela Bransuela, que en el marc del projecte pilot d’emprenedoria “Emprendre a la meva escola”, el dia 2 juny posaran a la venta els productes elaborats per les tres cooperatives que han creat.





 

Zona de bars i actuacions musicals

 

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà 9 bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 

Les actuacions musicals previstes són:

Dissabte 26 de maig, a les 21 h, concert de Rumba catalana, flamenca i cubana orquestrat pel Grup Empalmaos.


Dimecres 30 de maig, a les 21 h, hi haurà la tradicional cantada d’havaneres, a càrrec del Grup Barca de Mitjana.

 

Dijous 31 de maig, a les 21 h, Combo de l’Escola de Música del Liceu de Mataró.

 

Dissabte 2 de juny, a les 21 h, actuació de la Big Band de l’Escola de Música del Liceu de Mataró.

 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

 

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris els caps de setmana coincidint amb els horaris de tancament de la fira per atendre els possibles visitants.

 

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposaran d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja ubicat a l’edifici de les oficines de fires. 



Com en les darreres edicions, hi haurà un sistema de megafonia general per evitar al màxim la contaminació acústica que pugui afectar les zones residencials properes.