Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova un Pla especial per instal·lar una nova línia de mitja tensió que travessarà les Cinc Sènies

Escoltar

La Junta de Govern aprova un Pla especial per instal·lar una nova línia de mitja tensió que travessarà les Cinc Sènies

L’actuació està impulsada per la companyia elèctrica Endesa

La Junta de Govern Local va aprovar dilluns 18 de juny inicialment el Pla especial promogut per la companyia Endesa Distribución Eléctrica, SL per instal·lar una nova línia d’enllaç de mitja tensió des de Mataró fins al polígon industrial d’Arenys de Munt, on l’empresa té previst fer una subestació elèctrica.


 

La línia d’enllaç, de 25 KV, passarà pels municipis de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i, finalment, Arenys de Munt.

 

Pel que fa a Mataró, la línia partirà de l’estació elèctrica instal·lada al polígon industrial de Mata-Rocafonda i transcorrerà per una rasa soterrada travessant la plana agrícola de les Cinc Sènies. Concretament, la línia passarà pel Camí de les Cinc Sènies fins arribar al terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres.

 

D’acord amb el Pla especial, el projecte té escassa envergadura i, per tant, poca incidència ambiental i paisatgística, ja que la línia passarà per un camí rural de sauló per on actualment ja hi passen altres infraestructures com aigua, gas i telefonia.

 

Tècnics municipals i representants de la companyia Endesa han dut a terme reunions prèvies amb els propietaris de les finques afectades pel pas de la nova línia. A part de l’arranjament del Camí de les Cinc Sènies i dels punts d’encreuament amb les rieres que el travessen, les obres suposaran una millora per a les instal·lacions elèctriques pròpies de les finques agrícoles.

 

Per procedir a l’aprovació definitiva, el Pla especial haurà de superar un termini d’exposició pública d’un mes i ha de rebre el vistiplau de diferents organismes implicats de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i ACESA.