Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Piscina Municipal acull el primer control de metres del repte BCN2013

Escoltar

La Piscina Municipal acull el primer control de metres del repte BCN2013

És el segon equipament de la província de Barcelona amb més participantsLa Piscina Municipal va ser ahir l’escenari del primer control de metres del Repte BCN2013 “Tu també pots ser habitant del Planeta Blau”. Al repte hi participen uns 90 usuaris de la Piscina Municipal de més de 55 anys que han de nedar durant 9 mesos diferents distàncies nedant. Mataró és la segona piscina de la província de Barcelona amb més participants.


 

L’acte va tenir lloc ahir a la tarda amb la presència de la regidora d’Administració i Atenció Ciutadana, Carolina Soler, i el director general del Comitè Organitzador dels Mundials de Natació Barcelona, 2013, Sergi Pujalte.

 

Els objectius del repte, que està organitzat pel Comitè Organitzador dels 15ns Campionats del Món de Natació que se celebraran a Barcelona del 19 de juliol al 4 d’agost de 2013, són per una banda promoure els Mundials de Natació Barcelona 2013 i, per l’altra, promocionar l’esport de la natació com a sinònim de salut, adreçat a la gent de més de 55 anys com a mitjà de motivació i autoestima personal.

 

L’activitat consisteix en nedar durant 9 mesos les següents distàncies:

 

. Nivell baix: nedar una mitja marató en 9 mesos: 21,0975 km.

. Nivell mig: nedar una marató en 9 mesos: 42,195 km.

. Nivell alt: nedar una ultra marató en 9 mesos: 100 km.

 

Els participants a l’activitat han de nedar de 2 a 4 vegades a la setmana cobrint les següents distàncies: Mitja marató: 500 m a la setmana; Marató: 1.000 m a la setmana o Ultra marató: 2.375 m a la setmana.

 

Als nedadors que prenen part en el projecte se’ls va obsequiar ahir amb un casquet de natació amb el disseny de la tipografia realitzada Anna Vives, una noia catalana amb síndrome de Down.

 

El mes de juliol de 2013, Barcelona 2013 convidarà a tots els participants en la iniciativa perquè puguin completar els últims metres del seu repte nedant a la piscina principal dels Campionats del Món de Natació Barcelona 2013, la piscina del Palau Sant Jordi.

 

El projecte el porten a terme en aquests moments 36 instal·lacions amb piscina pròpia de Barcelona ciutat, 58 ajuntaments de la província de Barcelona i 38 clubs de la Federació Catalana de Natació. Hi ha inscrits uns 1.000 nedadors. L’equipament amb més inscrits és la piscina de l’Hospitalet de Llobregat.

 

 

L’esport i la gent gran

 

Pel que fa a l’esport adreçat a la gent gran a Mataró, l’Institut d’Esports compta amb un programa municipal d’activitat física per a aquest col·lectiu que té 280 usuaris, repartits en 13 grups i que fan activitats en 5 equipaments diferents. Properament s’incrementaran els grups atès que hi ha una llista d’espera de 60 persones.

 

La Piscina Municipal organitza diferents activitats aquàtiques: Servei de Bany i 35 cursets que inclouen iniciació, manteniment i activitats aquàtiques dirigides de diferents intensitats, en les quals hi participen al voltant de 1.500 persones, un 40 % d’aquestes tenen més de 55 anys.