Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Tercera Mostra Eureka! arriba a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra

Escoltar

La Tercera Mostra Eureka! arriba a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra

Es presentaran 17 treballs de recerca relacionats en humanitats i ciències socials



La Tercera Mostra Eureka! de Treballs de Recerca d’Humanitats i de Ciències Socials de Mataró se celebrarà demà divendres 20 d’abril, a partir de les 16 h, a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra de Mataró. La jornada és una iniciativa del Grup de Treball Eureka!, emparat pel Pla de Formació de Zona, i compta amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Centre de Recursos Pedagògics.


 

L’objectiu central d’aquesta mostra és estimular l’elaboració de treballs de recerca en l’àmbit humanisticosocial i fer-ne la seva difusió pública, tot apropant l’alumnat de batxillerat a pràctiques i experiències del món acadèmic, i valorant la recepció i la transmissió de coneixements entre iguals.

 

Enguany es presentaran 17 treballs de recerca, 16 dels quals elaborats per alumnes de centres de batxillerat  i un per un alumnes de la Universitat Pompeu Fabra. A més de les exposicions orals dels treballs de recerca seleccionats per cada centre participant, en el vestíbul de la Biblioteca Pompeu Fabra i durant els cinc dies següents a la jornada de la Mostra, tindrà lloc una exposició de les versions originals impreses acompanyades d’un pòster en format de DIN3 en què cada alumne aportarà una sinopsi de la seva feina.

 

Paral·lelament a la Mostra, ha tingut lloc un certamen artístic en què els tres centres de batxillerat de Mataró on s’imparteix el batxillerat artístic (l’institut Alexandre Satorras i les escoles GEMi Santa Anna) han fet propostes de disseny per al cartell, el diploma i l’adequació-decoració de la sala d'actes on se celebraran les presentacions orals. En el decurs de la jornada, també es farà menció, exposició i referència a la feina d’aquests alumnes. També es podrà veure en l’espai d’exposició de la biblioteca una selecció d’originals dels cartells.