Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Vil·la romana de Torre Llauder enceta un cicle de concerts de jazz i de xerrades temàtiques

Escoltar

La Vil·la romana de Torre Llauder enceta un cicle de concerts de jazz i de xerrades temàtiques

Les Nits a Torre Llauder fusionen música i història en un entorn únic

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, i el músic català Santi Arisa han presentat avui en roda de premsa el cicle Nits a Torre Llauder, que consta de 6 concerts de jazz i 6 xerrades temàtiques que tindran lloc durant l’agost i el setembre. La iniciativa vol donar a conèixer la vil·la romana i convertir-la en un lloc més de trobada per compartir diferents productes culturals.

 

La Vil·la romana de Torre Llauder celebra aquest any el 50è aniversari de la descoberta d’aquest jaciment arqueològic enclavat a Mataró, un dels més notables del país. La descoberta de la vil·la romana que s’hi conserva per Marià Ribas i el seu equip marca una de les fites més transcendents de l’arqueologia catalana i mataronina del segle XX. El cicle Nits a Torre Llauder s’emmarca dins d’aquest 50è aniversari.

 

Nits a Torre Llauder és un cicle adreçat principalment a joves i persones de mitjana edat que opten per les activitats culturals diferenciades. Es tracta d’una oferta diferenciada en un entorn únic: un espai càlid i tranquil que complementa xerrades especialitzades sobre el jaciment amb l’acompanyament de grups de jazz.

 

 

Concerts de jazz i xerrades temàtiques

 

El cicle es va estrenar el 26 de juliol emmarcat en el programa de Les Santes, però és ara a l’agost quan agafa entitat pròpia. La primera xerrada temàtica, al juliol, va ser “La consolidació del cristianisme. La tradició de Les Santes”, amb Joaquim Garcia, acompanyada de l’espectacle Populina, amb Manel Camp i Llibert Fortuny.

 

Les Nits a Torre Llauder tenen lloc els dijous a les 21 h, excepte el darrer espectacle previst, que es farà el divendres 28 de setembre. S’inicien amb petites xerrades temàtiques, de prop d’un quart d’hora, que pretenen oferir tastets de la vida quotidiana a la ciutat romana d’Iluro i serveixen de preàmbul a les actuacions de jazz.

 

. 23 d’agost: s’iniciarà amb la xerrada “La ciutat romana d’Iluro”, amb Marc Bosch, i seguirà amb l’espectacle Santi Arisa Percussió Poètica, que uneix per primera vegada, sense cap altre músic, Santi Arisa amb els seus dos fills: Dan Arisa (també percussionista) i Iris Arisa (actriu). El concert barrejarà percussions amb diferents instruments (bateria, fusta africana, gongs, bidons, etc.) i un recital de textos i poemes clàssics a la veu d’Iris Arisa. El recull de textos traduïts al català ha estat assessorat per Ferran Anell.

 

. 30 d’agost: la nit començarà amb la visita al jaciment “Els romans de Mataró: la societat en època romana”, amb Elisenda Lleonart. Seguirà l’actuació de Lucky Guri Duo, amb Lucki Guri al piano i Joan Masachs al trombó de bares.

 

. 6 de setembre: encetarà la nit la xerrada “L’oferta immobiliària. La casa romana”, amb Verònica Cruces, que donarà a pas a l’actuació de Dani Nel·lo Duet, amb un dels saxofonistes del país més reconeguts internacionalment.

 

. 13 de setembre: obrirà la xerrada “El ritual dels banys –les thermae”, amb Verònica Cruces. Després, seguirà l’actuació d’Ivó Oller Quartet, amb Ivó Oller a la trompeta, Martí Ventura al piano, Dick Theam al contrabaix i Piño Martí a la bateria.

 

. 20 de setembre: la nit s’iniciarà amb la xerrada “El medi rural: les vil·les” amb Ramon Coll. Seguirà l’actuació d’Iñaki Sandoval Trio, amb Iñaki Sandoval al piano, Oracio Fumero al contrabaix i David Xirgu a la bateria.

 

. 28 de setembre: tancarà el cicle la xerrada “Denominació d’origen: vi d’Iluro”, amb Joaquim Garcia. A continuació hi haurà l’actuació de Ribalta, Camp, Garrobé Trio, format per Lluís Ribalta (bateria), Jordi Camp (baix elèctric) i Joan Garrobé (guitarres). Inicialment s’havia programat l’actuació de Nono Fernández Trio, que s’ha hagut de posposar per a una futura ocasió.

 

Els preus de les entrades és d’11 € i es poden comprar a l’IMAC (carrer de Sant Josep, 9), al Telentrada de Catalunya Caixa i a Torre Llauder el mateix dia a les 20.30 h.