Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les antigues naus de Forners de Mataró es comencen a desmantellar amb la retirada de la uralita de la coberta

Escoltar

Les antigues naus de Forners de Mataró es comencen a desmantellar amb la retirada de la uralita de la coberta

L’Ajuntament decreta l’enderroc urgent pel perill que suposa l’estat de l’immoble

 


L’Ajuntament va decretar el passat 8 de maig una ordre d’enderroc urgent de les antigues naus industrials de Forners de Mataró, SA (Panaderías reunidas), situades al número 16 de la carretera de Cirera. Les naus industrials estan abandonades i des de fa mesos es produeix el desballestament incontrolat d’elements a càrrec de persones que hi accedeixen a la recerca de metalls.


 

El deteriorament de les cobertes de les naus, formades en part per plaques de fibrociment, i la desaparició dels elements de ferro de protecció perimetral suposen un perill per a la seguretat ja que hi ha possibilitats d’esfondrament. Existeix també un risc per la salut d’aquells que puguin manipular inadequadament el fibrociment, atès el perill d’inhalació d’amiant.

 

Els treballs d’enderroc, que van a càrrec de la propietat, han començat amb la retirada de les plaques de fibrociment de les cobertes, que està realitzant una empresa especialitzada i sota la supervisió d’una tècnica de seguretat i prevenció. Els propietaris també han comunicat a l’Ajuntament que han contractat una empresa per dur a terme les obres d’enderroc de les estructures que queden en peu.

 

Les naus de Forners de Mataró, SA estan situades al costat dels terrenys que ocuparà el futur edifici de l’escola pública Marta Mata, ara en construcció i que està previst que comenci a funcionar de manera parcial abans de Nadal.

 

L’Ajuntament està fent gestions per aconseguir que l’antiga fàbrica Caribú, contigua a les naus de Forners de Mataró, també s’enderroqui d’una forma controlada, ja que es troba en un estat similar de deteriorament i suposa un perill per a la seguretat de les persones.