Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes també són solidàries

Escoltar

Les Santes també són solidàries

Es fan campanyes de recapta d’aliments, de recollida de vidre solidària i de donació de sang

Les Santes 2012, a més d’un programa farcit d’activitats lúdiques, esportives i culturals adreçades a tots els públics, també ofereix un espai per a la solidaritat. En aquest sentit, i sota el nom de “Les Santes solidàries”, s’ha organitzat una recapta d’aliments extraordinària, una campanya de recollida de vidre els beneficis de la qual es destinaran a diferents entitats i una campanya de donació de sang.


 

La Taula de Promoció Social, Creu Roja i Càritas Interparroquial han organitzat una recollida d’aliments extraordinària que es concentrarà en dos punts: plaça de Cuba i plaça de la Muralla, on s’hi podran trobar uns contenidors especials per recollir preferiblement oli, llegums i sucre. Els dies en els quals es farà la recollida seran el 24, 25, 26 i 28 de juliol de les 17 a les 21 h.

 

Pel que fa a la recollida de vidre, l’Ajuntament porta a terme una campanya per evitar els riscos que provoca el vidre durant la festa. La gran acumulació d’ampolles i gots de vidre, sobretot als actes que tenen com escenari el Parc Central, provoca molts problemes. El fet que molts dels assistents van amb calçat destapat genera cada any l’atenció per part de Creu Roja de nombrosos ferits per talls als peus. Així, durant aquests dies es farà un reforç de contenidors de vidre i de plàstic a La Riera i al Parc Central i els beneficis obtinguts del que es reculli en aquests “contenidors solidaris” es destinaran a les entitats participants en la recollida d’aliments.

 

La iniciativa d’eradicar o minimitzar l’ús d’ampolles i gots de vidre i també llaunes en l’espai on es desenvolupa la festa va sorgir de la Comissió tècnica per garantir un bon desenvolupament de la Nit Boja, que s’ha anat reunint des del passat mes de març amb l’objectiu de treballar en la millora i el bon funcionament d’un dels actes més multitudinaris de Les Santes.

 

La campanya per eliminar el vidre al carrer compta amb diferents suports com falques a la ràdio, anuncis, rotulacions als autobusos, pancartes al carrer i cartells als bars de la ciutat, entre d’altres. Està patrocinada per Tractaments Ecològics del Maresme i compta amb el suport del Consorci per al tractament de residus sòlids del Maresme.

 

I l’altra proposta solidària és la donació de sang. Divendres 27 de juliol s’instal·larà un autobús a la plaça de les Tereses de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Ahir dilluns 23 també es va instal·lar l’autobús.