Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró activa en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipals davant les previsions d’onada de fred

Escoltar

Mataró activa en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipals davant les previsions d’onada de fred

La Policia Local recomana als sense sostre passar la nit a l’alberg de Creu Roja

L’Ajuntament de Mataró ha activat avui a les 15 h en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal davant les previsions meteorològiques que apunten a un brusc descens de les temperatures que es registrarà en les properes hores. 


 


Segons el servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme el fred intens es començarà a notar demà dijous, però serà a partir de divendres quan els termòmetres es desplomaran i registraran temperatures sota zero. La previsió indica que es poden arribar a unes temperatures mínimes històriques, com les registrades l’hivern de 1956. A Mataró es podrien arribar a registrar mínimes de -6º. El CECAT – Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ja va activar ahir en fase de prealerta el pla PROCICAT davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.


 


El Pla Bàsic d’Emergències Municipal preveu un protocol d’actuació per baixes temperatures a Mataró, que duran a terme els diferents serveis municipals de l’Ajuntament i entitats implicats.


 


La Policia Local recomana a les persones sense sostre la necessitat de traslladar-se a passar la nit a l’alberg d’acollida de Creu Roja (carrer de l’Energia, 11), segons l’acord establert entre l’Ajuntament i aquesta entitat. L’alberg, que té capacitat per 8 usuaris al dia, estarà obert a partir de les 22 h i estarà en servei fins a la nit de diumenge inclosa.


 


Creu Roja reforça el servei incrementant el nombre de voluntaris, atès que a banda de gestionar l’alberg i establir trucades de seguiment als usuaris d’alarmes de Teleassistència, es desplaçarà a llocs on habitualment pernocten sense sostre per advertir-los del risc i proporcionar mantes als que no vulguin anar a l’alberg.


 


L’Agència d’Atenció a les Dependències realizarà trucades a les persones més vulnerables i fràgils, a les quals es farà arribar les recomanacions oportunes.


 


Mentre durin les actuals condicions meteorològiques, l’Ajuntament tindrà tancats els sistemes de reg  i Aigües de Mataró tancarà el sistema de funcionament de les fonts ornamentals per evitar possibles vessaments accidentals d’aigua i la conseqüent formació de gel a les zones de pas de persones i vehicles.


 


En cas que nevi, el Servei de Manteniment distribuirà sal a les calçades dels accessos a l’Hospital de Mataró, al centre comercial Mataró Parc i a les urbanitzacions situades a la part més elevada del terme municipal.


 


De cara a la població, l’Ajuntament difon un seguit de consells per a població específics per a les onades de fred. Es recomana extremar les mesures d’autoprotecció i mantenir-se informat de l’evolució metereològica i viària a través dels mitjans de comunicació. 


 


En cas de necessitar ajut, cal trucar al 112 i seguir sempre les indicacions de les autoritats.