Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró envia més de 26.000 llibres i material escolar a Paraguai

Escoltar

Mataró envia més de 26.000 llibres i material escolar a Paraguai

És el quart enviament que promou l’associació sense ànim de lucre Llibre Viu

 


L’associació cultural Llibre Viu va enviar dimecres a Paraguai més de 600 caixes amb més de 26.000 llibres i material escolar amb destinació al municipi de San Lorenzo, on es distribuirà per escoles i biblioteques la Fundación San Sebastián.


 

L’enviament ha estat possible gràcies a les donacions de llibres que Llibre Viu rep al seu espai d’intercanvi al barri de Rocafonda, local cedit per l’Ajuntament de Mataró, i a la col·laboració de diverses entitats de la ciutat i del mateix Ajuntament.

 

Llibre Viu és una associació sense afany de lucre que té com a missió promoure la lectura i utilitza l’intercanvi, entre d’altres mitjans, per aconseguir-ho.

 

La gran quantitat de llibres rebuts per aquesta entitat ha fet que, des de fa uns anys, s’hagi buscat una sortida digna per al material. Les primeres destinacions dels llibres recollits han estat presons catalanes i entitats de països d’Hispanoamèrica, com la República Dominicana, Cuba, Hondures o Paraguai. En els darrers quatre anys, han enviat més de 150.000 llibres a aquestes destinacions.

 

Aquest és el quart enviament que es realitza a Paraguai. La Fundació San Sebastián de San Lorenzo desenvolupa una important tasca en els àmbits de l’educació primària, secundària i universitària, a més d’una significativa tasca social a zones rurals de la seva àrea d’influència, distribuint llibres, material escolar i altres tipus d’ajudes com bolquers o aliments. Per tal de dotar de recursos i així promoure l’hàbit de la lectura, els llibres enviats seran distribuïts per 10 escoles i biblioteques.

 

Llibre Viu ha comptat amb la col·laboració de la Fundació SOS Tucuman, i especialment de Sor Lucía Caram, per a la coordinació de l’enviament amb l’empresa naviera i els seus destinataris. Gràcies als operaris de l’Ajuntament de Mataró s’han pogut transportar i emmagatzemar les caixes de llibres i material en un espai municipal, des d’on van carregar els llibres en el contenidor que l'empresa naviera envia a Amèrica.