Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró fa més flexible la instal·lació de terrasses de restauració autoritzant més modalitats de taules i cadires

Escoltar

Mataró fa més flexible la instal·lació de terrasses de restauració autoritzant més modalitats de taules i cadires

El pas lliure mínim es podrà rebaixar a 1,5 m excepcionalment i de manera puntual en carrers amb poc trànsit de vianants


El Ple municipal va aprovar definitivament dijous 6 de setembre la modificació del Reglament d’activitats de Mataró, que farà més flexible la instal·lació a la via pública de terrasses de bars i restaurants. El dictamen es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

 

Des de l’aprovació de la Llei antitabac s’ha incrementat la demanda de llicències per instal·lar terrasses i s’han posat de manifest les limitacions de la regulació que hi havia vigent fins ara a Mataró. La modificació afecta a la instrucció tècnica número 10 del reglament, que regula l’ús i aprofitament comú i privatiu de la via pública per a la instal·lació de taules i cadires dels establiments de restauració. El canvi normatiu es va aprovar inicialment el passat mes de juny.

 

Els canvis més importants consisteixen a ampliar el repertori de taules i cadires admesos, en el sentit de reconèixer posicions i disposicions que, ocupant menys amplada o superfície que les actuals, han de permetre autoritzar terrasses on a data d’avui no és possible. Una de les solucions que s’ha establert per a carrers estrets és la instal·lació de tamborets alts que, ocupant menys espai, permeten als clients deixar les consumicions mentre s’estan dempeus.

 

L’espai mínim de pas lliure per als vianants serà de 2 metres d’amplada, i no condicionat a l’amplada de la vorera com actualment, excepte en alguns casos específics i de forma puntual en què el pas es podrà reduir a 1,5 m sempre i quan es tracti de carrers amb poc trànsit de vianants. Aquesta excepció es fruït d’una al·legació presentada durant el període d’exposició pública de la modificació del reglament. Així mateix, respecte al text aprovat al juny, s’han introduït alguns aclariments sobre la no possibilitat d’instal·lar-hi jardineres com a separació de les terrasses i sobre la limitació de l’aforament en funció dels sanitaris disponibles.

 

També es permetrà instal·lar terrasses en voreres de menys de 4 m, fins ara prohibides, sempre i quan es mantingui el pas mínim. En cap cas les terrasses podran superar la meitat de l’amplada de tota de la vorera on estiguin ubicades.

 

Per últim, s’ha aprofitat la modificació per suprimir del redactat del reglament preceptes que ja estaven contemplats a l’Ordenança de la via pública, amb l’objectiu d’eliminar duplicitats.

 

La modificació del reglament entrarà en vigor 15 dies després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província, a comptar des de l’endemà de l’aparició de l’anunci.