Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i Argentona promocionen la ruta Puig i Cadafalch a la 10a Fira Modernista de Terrassa

Escoltar

Mataró i Argentona promocionen la ruta Puig i Cadafalch a la 10a Fira Modernista de Terrassa



L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i l’Ajuntament d’Argentona participaran aquest cap de setmana a Terrassa a la 10a edició de la Fira de ciutats modernistes, on promocionaran les ciutats i, especialment, la ruta modernista Puig i Cadafalch.




L’objectiu d’aquesta fira és donar a conèixer les ciutats de Catalunya que, com Mataró, tenen un destacat patrimoni modernista: la ruta industrial i modernista de Terrassa, el modernisme a l’Alt Berguedà, l’obra de Domènech i Montaner a Canet de Mar, el modernisme d’estiueig al Vallès Oriental, les propostes modernistes del Baix Llobregat, Reus i Gaudí, entre d’altres.

 

Aquesta és la 8a vegada que Mataró participa en aquesta fira, on comparteix amb Argentona un mateix espai i estructura amb l’objectiu de coordinar esforços en l’àmbit de la promoció turística del modernisme.

 

L’estand és una parada semblant a les utilitzades en les fires i mercats del 1900: una estructura de fusta, tendals de roba de cotó i mostradors frontals de fusta. Cada estand a més estarà decorat amb elements i imatges que facin referència a l’època del modernisme o que en recreïn l’ambient.

 

A més de la Ruta Puig i Cadafalch. Mataró – Argentona, l’IMPEM donarà a conèixer tota l’oferta de rutes i visites guiades i audioguiades que es poden realitzar a Mataró durant tot l’any, l’oferta d’activitats nàutiques i del front marítim, així com l’oferta gastronòmica, comercial, d’allotjament, i d’oci i lleure de la ciutat.

 

La Fira, declarada Fira d’interès Turístic de Catalunya per part de la Generalitat, ofereix any rere any un munt d’activitats que ens transporten a aquell període històric de finals del segle XIX i començament del XX, quan, aquestes ciutats, vivien un període especialment pujant, amb la indústria tèxtil com a gran motor econòmic i amb el Modernisme com a moviment artístic d’avantguarda.

 

Mercat modernista, demostracions d’oficis, exposicions, portes obertes als museus, visites guiades, conferències, espectacles, tallers per a nens i grans, cercaviles, exhibició de carruatges d’època, concerts de música, ball modernista amb orquestra, concentració de cotxes i motos antigues, bandes de música, carrers i places engalanades, són entre d’altres algunes de les propostes en el marc de la Fira.

 

La Fira de Ciutats Modernistes estarà oberta dissabte 12 i diumenge 13 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 21 h al Raval de Montserrat i carrers de l’entorn de Terrassa.

 

Una altra de les accions de promoció del modernisme de Mataró que l’IMPEM properament durà a terme, és la difusió del patrimoni modernista de la ciutat dins l’espai de la Ruta Europea del Modernisme a la 8a Fira Modernista de Barcelona. Aquesta fira està organitzada per l’associació de comerciants CorEixample i l’Institut del Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona i tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de juny.