Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró impulsa una campanya solidària i participativa de Nadal

Escoltar

Mataró impulsa una campanya solidària i participativa de Nadal

Els beneficis de “Entre tots, el Nadal a punt” es destinaran a la Fundació El Maresme



L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i la Unió de Botiguers de Mataró (UBM) han unit esforços promovent una campanya de Nadal participativa i solidària que porta per lema “Entre tots, el Nadal a punt”. Els beneficis de la iniciativa, que compta també amb el suport de l’ Associació de comerciants i professionals del Nou Centre de Mataró, estaran destinats a la Fundació El Maresme pro persones amb disminució psíquica.


 

L’objectiu de la campanya és fer participar la ciutadania de la decoració nadalenca de la ciutat i complementant així la il·luminació tradicional de Nadal amb uns banderins solidaris que cada persona podrà decorar amb punt de creu i penjar en el balcó de casa seva. Aquest banderí, i la campanya de Nadal en general, vol evocar i emfasitzar aspectes tant importants com són la cooperació, la solidaritat, la sostenibilitat i el sentiment de pertinença a una ciutat com Mataró amb una estreta vinculació amb el sector del gènere de punt.

 

La Fundació El Maresme s’encarrega de tot el procés de producció i manipulació dels banderins i de la gestió amb els punts de venda. Els banderins es comercialitzaran en 4 colors (blau, verd, blanc, groc) i amb quatre motius diferents (regal, corona, arbre, cor) i es lliuraran juntament l’agulla , amb el fil de color vermell i les instruccions amb les que es convida tothom a teixir la peça.

 

Els banderins es podran adquirir a partir del 7 de desembre a cinc punts de venda que gestionarà directament la Fundació El Maresme a les fires i mercats municipals, també als establiments de la Unió de Botiguers de Mataró i de Bulevards de Mataró adherits a la campanya i a l’Oficina de Turisme. El preu unitari serà de 2 € i el pack de 4 banderins surt a 5 €.

 

Els anuncis a mitjans i el minisite que es farà servir per difondre les activitats que tindran lloc a la ciutat prenen com a base el punt de creu en la tipografia i les imatges utilitzades. A més, cinc dels cartells (OPIS) que es faran servir per la campanya estaran confeccionats a mà, dos d’ells a través dels dos tallers que es faran a la plaça de Santa Anna amb la col·laboració de “6 didals”, en el marc de la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal.

 

Per portar a terme aquesta campanya es formalitzarà un conveni de col·laboració entre l’IMPEM i les diferents entitats que hi intervenen amb l’objecte reflectir aquesta cooperació que fa possible el “entre tots, el Nadal a punt” i que especificarà la participació de cadascuna de les parts en el projecte: l’IMPEM, amb la definició de l’estratègia, campanya de comunicació i coordinació del projecte; la Fundació El Maresme com a entitat responsable de tot el procés de producció i comercialització dels banderins solidaris; la Unió de Botiguers de Mataró i l’Associació de comerciants i professionals del Nou Centre de Mataró com a entitats prescriptores i comercialitzadores a través dels establiments associats del banderí solidari.

 

 

Encesa de l’enllumenat i “Comerç a cel obert”

 

Dissabte que ve, 1 de desembre, tindrà lloc una jornada que, sota el títol “Comerç a cel obert”, promourà la sortida de les botigues al carrer del centre durant tot el dia amb tot un seguit d’activitats: actuació de pallassos, degustació de delicatessens, vins de bodega i menjars mexicans, actuacions de jazz i escoles de dansa, escenificacions de decoració i disseny d’interiors i, a migdia, una arrossada popular a la plaça de les Tereses.

 

Els carrers adherits a aquesta iniciativa són: Sant Benet, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa, carrer de Sant Josep, La Riera, carrer de Barcelona i carrer de Jaume Isern.

 

També per part dels allotjaments de la ciutat ofereixen  preus especials per tot el cap de setmana i propostes gastronòmiques a restaurants de la zona on té lloc el “Comerç a cel obert”. Totes les ofertes i descomptes es poden consultar al minisite www.mataro.cat/nadalapunt

 

El mateix dia, a les 18 hores, tindrà lloc a la plaça de Santa Anna la tradicional encesa de l’enllumenat nadalenc.  La il·luminació nadalenca, promoguda directament pels comerciants dels carrers on s’instal·la i gestionada per part de la Unió de Botiguers de Mataró, presenta una proposta comú quant a les figures representades i tipus de llum, adaptades a l‘amplada de cada carrer.  

 

 

Les fires

 

Fira-mercat de Pessebres i Ornaments de Nadal. Del 24 de novembre al 23 de desembre de 2012. Plaça de Santa Anna. En aquesta fira es poden trobar tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca, des d’arbres, tant naturals com artificials, fins a figures de pessebre, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noël entre d’altres. Aquesta fira s’ha convertit en un referent de l’inici de l’Advent i està considerada la segona en importància d'aquestes característiques de Catalunya tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes. Organitza: IMPEM.

 

Fira d’Artesania i Regal de Nadal. Del 15 de desembre al 6 de gener de 2013. Parc Central. Aquesta fira ofereix als visitants un ampli ventall de productes artesanals i altres articles de regal com bijuteria, roba, joieria en plata i cuir entre altres. És una bona oportunitat per adquirir els regals de Nadal. Organitza: IMPEM. 

 



Les activitats a la Fira de Pessebres

 

. Dissabte 24  de novembre

Taller de xapes nadalenques i taller de reis reciclats de 18 a 20 hores

 

. Diumenge 25 de novembre

Taller de cupcakes nadalencs de 18 a 20 hores

 

. Dissabte 1 de desembre           

Taller Ball de les pedretes i taller de maquillatge de 18 a 20 hores

Hi col·labora: Sala Cabanyes.

 

. Diumenge 2 de desembre     

Taller de xapes nadalenques i taller de reis reciclats de 18 a 20 hores

 

. Dijous 6 de desembre

Decoració nadalenca,

Hi col·labora: Anaís floristes, Abanik i Marco Pantoja

 

. Divendres 7 de desembre

Decoració nadalenca,

Hi col·labora: Anaís floristes, Abanik i Marco Pantoja

 

. Dissabte 8 de desembre         

L’hora del conte, de  17.30 a les 18.30 hores

Hi col·labora: Xevi Noya

 

Taller Entre tots el Nadal a punt de 18.30 a  20.30 hores

Hi col·labora: 6didals

 

. Diumenge 9 de desembre

Taller i contes de neules del mestre artesà Enric Graupera, de 12.30 a 13.30 h

Hi col·labora: Casa Graupera

 

Taller Entre tots el Nadal a punt de 18 a 20 hores

Hi col·labora: 6didals

 

. Dissabte 15 de desembre

Taller Ball de les pedretes i taller de maquillatge de 18 a 20 hores

Hi col·labora: Sala Cabanyes

 

. Diumenge 16 de desembre

Taller Entre tots el Nadal a punt de 18.00 a  20.00 hores

Hi col·labora: 6didals

 

. Divendres 21 de desembre

Cantada de Nadales populars. A les 19 hores

Hi col·labora: Escola Municipal de Música de Mataró.

 

. Dissabte 22 de desembre

Interpretació de Nadales: durant la tarda s’interpretaran Nadales a càrrec de diverses colles de músics de les comparses de Mataró.

Hi col·labora: colles de músics de les comparses de Mataró

 

. Diumenge 23  de desembre

Taller de cupcakes nadalencs de 18 a 20 hores

 

 

Els Pastorets de Mataró

 

L’IMPEM també col·labora durant la campanya de Nadal en la difusió d’aquest espectacle de gran format amb música en directe i representat a la Sala Cabanyes. És una peça única que compta amb la participació de més de 300 persones i que des de 1981 va ser declarada Patrimoni Cultural de la Ciutat.

 

Com a novetat d’enguany cal destacar que aquest espectacle, que es podrà gaudir durant el període del 22 de desembre al 27 de gener, es comercialitzarà també com a paquet turístic per a grups en diverses modalitats (amb dinar o amb dinar més activitat cultural al matí).