Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza un Sant Jordi més familiar

Escoltar

Mataró organitza un Sant Jordi més familiar

Un ball de nit i més espectacles infantils són les principals novetats de la Diada

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, ha presentat aquest matí el programa d’actes de Sant Jordi 2012. Es tracta d’un programa en el qual hi destaca l’ampliació de l’oferta familiar amb dues noves activitats d’animació infantil i per als més grans s’ha organitzat el Ball de nit que donarà peu al gran gruix d’activitats de la Diada.


 

El programa d’activitats, organitzat per l’IMAC i per diversos col·lectius i entitats, s’iniciarà el dilluns 16 d’abril i finalitzarà el divendres 27 d’abril

 

Així, les dues novetats del Sant Jordi 2012 de caire més familiar tindran lloc, per una banda,  dissabte 21 d’abril a les 18 h a la plaça de la Muralla, on Jaume Barri oferirà un espectacle d’animació infantil, i per l’altra, i en el mateix espai, diumenge 22 d’abril a les 12 h, la companyia Samfaina de Colors oferirà l’espectacle “De bracet”.

 

L’altra novetat estarà protagonitzada, el dissabte 21 d’abril, per La Banda del Drac que animarà la plaça de l’Ajuntament a partir de les 23 h en el nou acte anomenat Ball de nit.

 

L’acte acadèmic institucional anirà a càrrec de l’escriptor i guanyador del Premi Sant Jordi 2011 Sebastià Alzamora que pronunciarà la conferència “La literatura fantàstica moderna en llengua catalana”, el dilluns 16 d’abril a les 20 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural amb el suport de l’IMAC.

 

La fira del llibre i la rosa ompliran de gent els carrers de Mataró el 23 d’abril durant tota una jornada que com és tradició presenta una tarda plena d’activitats per a tota la família començant amb la Trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró. Acabada la Trobada hi haurà l’actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró per donar pas a la Fogonada, l’acte més genuí de la diada de Sant Jordi en què el Drac de Mataró és el protagonista d’una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi. Acabada la Fogonada la festa continuarà amb el concert de música tradicional a càrrec d’Els Borinots TQT a la plaça de l’Ajuntament.

 

El programa també inclou l’hora del conte, biblioteca a cel obert, xerrades i conferències, lectura en veu alta, lectura de poemes musicats, teatre, el 12è llibre gegant de receptes de cuina de Mataró, ballada de sardanes, teatre, espectacles infantils, balls, poemes i cançons i la Missa solemne de Sant Jordi.Com cada any, l’Ajuntament obrirà les seves portes als ciutadans el Dia de Sant Jordi de 10 del matí a les 18 h i així podran conèixer els diferents espais de la Casa Gran de la mà dels regidors, que explicaran la història de l’immoble i posaran de relleu els principals detalls i elements decoratius de cada sala.

 

La Família Robafaves, els Nans, el Drac i el Dragalió, com ja és tradició, dormiran al vestíbul de l’Ajuntament per tal que els ciutadans els puguin veure fins al 30 d’abril.

 

El cartell d’enguany és obra de Jordi López i juga amb les tècniques de papiroflèxia i l’origami. La novetat és que en el programa hi haurà una rosa retallable que farà la funció de punt de llibre.