Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en el Gran Recapte d’Aliments amb 15 punts de recollida

Escoltar

Mataró participa en el Gran Recapte d’Aliments amb 15 punts de recollida

Es farà el 30 de novembre i l’1 de desembre en supermercats i al mercat de la plaça de Cuba



Mataró serà una de les 200 poblacions de Catalunya que participarà el proper 30 de novembre i 1 de desembre en el Gran Recapte d’Aliments que organitza la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social “la Caixa”. La regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, i la delegada comarcal de la Fundació Banc dels Aliments, Núria Manté, I la voluntària de la campanya, Isabel Bosch, han explicat avui en roda de premsa com es desenvoluparà la campanya a Mataró.


 

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Actualment, es calcula que més d’un milió i mig de persones (22,4 %) viuen en situació de pobresa a Catalunya.

 

Aquesta és la quarta edició de la campanya i té dos objectius, per una banda, recollir 1.400.000 kg d’aliments nutritius de llarga durada (llegums secs, llet, oli i conserves de peix), i per l’altra,

sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de la pobresa i alhora afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.

 

El Gran Recapte d’Aliments de Catalunya 2011 va recollir 1.127.000 kg en 602 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 7.600 voluntaris. El volum del recollit representa un 20 % de tot el que es recull durant un any.

 

 

La campanya a Mataró

 

800 seran els punts de recollida en tot Catalunya, 15 dels quals estaran situats a Mataró, 1 mercat municipal i 14 supermercats:

 

. Mercat municipal de la plaça de Cuba

. Caprabo: avinguda de Puig i Cadafalch, 154-160

. Caprabo: avinguda de Jaume Recoder, 12

. DIA: carrer de València, 83-85

. DIA: carrer de Joan Miró, 1-5

. Alcampo: carrer d’Estrasburg, s/n

. Gros Mercat: polígon industrial Pla d’en Boet II

. Consum: carrer de Jacint Verdaguer, 23

. Consum: ronda d’Alfons X el Savi, 136-144

. Consum: ronda d’Alfons X el Savi, 54-60

. Consum: ronda de Francesc Macià

. Condis: carrer de Josep Punsola, 35

. Soldi: ronda de Leopoldo O’Donnell, 54-56

. Lidel: ronda de Països Catalans

. Mercadona: carretera de Barcelona, carrer de Caldes d’Estrac

 

Cada punt de recollida comptarà amb voluntaris que informaran els clients i aniran recollint les donacions d’aliments que es dipositaran en uns contenidors, que una vegada plens s’aniran buidant i s’emmagatzemaran al mateix supermercat o en un local cedit per l’empresa AMB Imágenes al polígon industrial del Pla d’en Boet. Al llarg de la setmana següent, els aliments es traslladaran a la seu central del Banc dels Aliments de Barcelona per ser aleshores distribuïts a les entitats receptores de la província que els distribueixen entre les persones necessitades: Càritas Interparroquial Mataró, Asalma i la Fundació Sant Joaquim.

 

Al Mercat municipal de la plaça de Cuba el punt de recollida se situarà a l’espai Demo.

 

També hi participen l’escola Montserrat Solà i l’institut Puig i Cadafalch.

 

Per tal de fer efectiva la campanya, es compta amb un gran volum de voluntaris, que a Mataró en seran 197.

 

A Mataró l’any passat hi van participar 6 supermercats i 90 voluntaris i es van recollir 8.676 kg.

 

 

Altres maneres de col·laborar

 

A més, de la recollida d’aliments també es poden fer donacions en línia al web www.bancdelsaliments.org, un SMS amb la paraula QUILO al 28029, a través del facebook, així com a través de “la Caixa” a tots els seus caixers automàtics i canals electrònics: portal de “la Caixa”, Línia Oberta, CaixaMòbilbescanvi de Punts Estrella per fer donacions econòmiques.

 

Per inscriure’s com a voluntaris: www.bancdelsaliments.org.