Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rebrà enguany 327.000 € de la Diputació per a projectes de promoció econòmica

Escoltar

Mataró rebrà enguany 327.000 € de la Diputació per a projectes de promoció econòmica

 


La Diputació de Barcelona aportarà aquest any 327.000 € a projectes de promoció econòmica que impulsa l’Ajuntament de Mataró. Així ho va indicar el vicepresident primer i president de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació, Alberto Fernàndez Díaz, que divendres va reunir-se al TecnoCampus Mataró-Maresme amb el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey. 


 

Fernández Díaz va destacar de la llista de programes subvencionats per la seva àrea, el suport a un nou programa, anomenat “Inventa’t la feina”, adreçat a menors de 30 anys i pensat per proporcionar les eines necessàries per tal de descobrir noves ocupacions i noves maneres d’accedir a la feina amb l’objectiu de que aquests siguin generadors de la seva pròpia feina, que posarà en marxa l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM). 

 

La Diputació també donarà suport econòmic al programa “Esports i ocupació”, en el qual Mataró participarà juntament amb tres municipis més de les comarques barcelonines i que pretén generar activitat econòmica i coupació a partir de l’activitat física i l’esport. I per últim el programa d’”Emprenedoria a l’escola”, que ja s’ha posat en marxa en set centres de primària, un d’ells de Mataró.

 

En la reunió també s’ha acordat reforçar el treball conjunt en aspectes com el turisme. Tant Alberto Fernàndez Díaz com Miquel Rey van destacar les grans possibilitats de Mataró i el Maresme per promocionar-se de la mà de Barcelona amb l’objectiu d’atreure turistes de diversos perfils. En aquest sentit, van anunciar diverses iniciatives en aquest àmbit que es concretaran els propers mesos, com ara una ruta modernista. Mataró ha de destacar en turisme pel seu atractiu de sol i platja, pel turisme cultural i pel turisme de negocis i congressos.

 

La reunió de treball va servir per abordar altres aspectes relacionats amb la realitat econòmica de la ciutat i la posada en marxa de futurs instruments, com l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Maresme, que han de servir per unir els esforços de les administracions en aquest àmbit.