Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a l’Estratègia Estatal d’Innovació

Escoltar

Mataró s’adhereix a l’Estratègia Estatal d’Innovació

S’integrarà en la compra pública innovadora i el programa INNCORPORA

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat dijous passat, 1 de març, sol·licitar l’adhesió als objectius establerts per l’Estratègia Estatal d’Innovació (E2I). L’E2I és el marc d’actuació del Govern central en matèria d’innovació per contribuir al canvi de model productiu mitjançant el foment i la creació d’estructures que facilitin l’aprofitament millor del coneixement científic i del desenvolupament tecnològic.

 

L’Ajuntament de Mataró va rebre el 2010 el reconeixement de Ciutat de la Ciència i la Innovació, per la qual cosa va passar a formar part de la Xarxa INNPULSO, que potencia la relació entre els municipis que han obtingut aquesta distinció. La Direcció General de Foment de la Innovació Empresarial del Ministeri d’Economia ha convidat ara a tots els membres de la Xarxa INNPULSO a adherir-se formalment a l’Estratègia Estatal d’Innovació i, en especial als instruments compra pública innovadora i programa INNCORPORA.

 

L’adhesió a aquests instruments permet consolidar l’aposta de Mataró per la innovació, la ciència i el coneixement, fomentant xarxes de col·laboració amb altres ciutats i participant d’experiències pioneres encaminades a la dinamització de la innovació.

 

La compra pública innovadora pretén afavorir la licitació de solucions innovadores a problemes tècnics plantejats per part de les administracions públiques. Per la seva banda, el programa INNCORPORA vol promoure la innovació empresarial facilitant la contractació de doctors i tecnòlegs per part d’empreses públiques i privades i s’articula mitjançant una convocatòria estatal d’ajuts públics.