Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró viu un Sant Jordi massiu

Escoltar

Mataró viu un Sant Jordi massiu

Quasi 800 persones van visitar l’Ajuntament amb motiu de la Jornada de portes obertes



Mataró va viure una Diada de Sant Jordi, malgrat alguna estona de pluja, al carrer, gaudint de les 546 parades de roses i llibres i de les activitats festives com la Trobada dels Gegants, Gegantes i Nans de Mataró, l’actuació de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, la Fogonada i el ball.


 

El programa d’activitats, que finalitza diumenge 29 d’abril, també oferirà aquests dies: a Mataró hi viuen contes d’arreu del món, l’hora del conte: especial de Sant Jordi, el dijous a la biblio, el concert a càrrec de la soprano Marga Cloquell i la pianista Aràdia Sànchez i el muntatge de dansa “Els pensaments de la Julieta”.

 

Al llarg d’aquesta setmana i fins a la finalització del actes de Sant Jordi 2012 a la façana de l’Ajuntament hi llueix una senyera de 15 m.

 

 

Jornada de portes obertes

 

A més del carrer, Sant Jordi també es va viure a l’Ajuntament amb la celebració de la tradicional Jornada de portes obertes. Des de les 10 h i fins a les 18 h els es va poder accedir a la Casa Gran i visitar el Saló de Sessions, la Sala dels Lleons i el vestíbul de la primera planta. L’alcalde, Joan Mora, i els regidors de la Corporació van ser els encarregats de guiar les visites i explicar als assistents tant la història com les anècdotes que amaguen les dependències municipals més nobles. Al llarg de la jornada 709 escolars van visitar la Casa Gran a més de 75 persones que no havien concertat la visita prèviament.

 

Els visitants van aprofitar també per veure de prop els Gegants i Capgrossos de Mataró. La Família Robafaves i la resta de figures estan exposades a la planta baixa de l’Ajuntament des del 10 d’abril i fins al proper dia 30. Fins al dia d’ahir, prop d’un miler d’escolars han concertat una visita explicativa específica.

 

Tots aquells que aquests dies entrin a la Casa Gran poden veure també part de l’exposició de fotografies “Dracs i Colors” de la fotògrafa mataronina Marga Cruz, que recull imatges de figures de dracs modernistes que hi ha a diferents edificis i monuments del Maresme.

 

 

Final de festa: Gegants, castells, correfoc i ball

 

La Diada va finalitzar amb el Ball de Sant Jordi a la plaça de l’Ajuntament amb el grup d’electrofolk Els Borinots TQT. Però la jornada va començar a les 18.45 h amb la Trobada dels Gegants, Gegantes i Nans de Mataró, des de la plaça del carrer de L’Esplanada i fins davant de l’Ajuntament, on a les 19.30 h es va celebrar la Diada Castellera, organitzada per la Colla Capgrossos de Mataró amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).

 

Tot seguit, a les 21.45 h, va començar la Fogonada, l’acte més genuí de la Diada a la ciutat, en què el Drac de Mataró surt al carrer a protagonitzar una versió adaptada de la llegenda, acompanyat per les Diablesses i els Tabalers do Maresme.

 

 

Novetats ben rebudes

 

El programa d’activitats de Sant Jordi 2012 ha inclòs tres nous actes: dos de caire més familiar i un altre per als més grans. Els actes adreçats a la família van tenir lloc dissabte 21 d’abril a les 18 h a la plaça de la Muralla, on Jaume Barri va oferir un espectacle d’animació infantil, i diumenge 22 d’abril a les 12 h, la companyia Samfaina de Colors va representar l’espectacle “De bracet”. Aquests dos actes van tenir una bona rebuda per part del públic i els dos espais es van omplir i van gaudir d’un bon ambient festiu.

 

L’altra novetat anomenada Ball de nit, que anava adreçada al públic més gran, va estar protagonitzada per La Banda del Drac que va animar la plaça de l’Ajuntament a partir de les 23 h i va cloure abans de les 3 de la matinada. L’actuació es va haver d’aturar diverses vegades per causa de la pluja.