Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 600 escolars participaran en l’11a Trobada del Joc de l’Aualé

Escoltar

Més de 600 escolars participaran en l’11a Trobada del Joc de l’Aualé

Són alumnes de 6è de primària de 14 centres escolars de Mataró

El Poliesportiu Municipal Jaume Parera acollirà demà dimarts 17 d’abril i el dimecres 18 d’abril  l’11a Trobada del Joc de l’Aualé en la qual hi participaran 621 alumnes de 6è de primària de 14 escoles públiques i concertades de Mataró.


 

La trobada és una de les actuacions programades en el Pla Municipal per a la Nova Ciutadania i està organitzada conjuntament pel Servei de Ciutadania i Convivència i l’Institut d’Esports.

 

A l’edició de l’any passat hi van participar 994 nens i nenes de 6è de primària de 24 escoles de Mataró.

 

 

Programa de l’acte de cloenda

 

L’acte de cloenda final constarà d’un torneig que es farà en dos dies diferents. El dimarts 17 d’abril hi participaran 314 alumes de les escoles següents: Torre Llauder, Sol Ixent, Meritxell, Valldemia, Vista Alegre, Germanes Bertomeu i Cirera.

 

I el dimecres 18 d’abril estaran a la trobada 307 escolars de: Rocafonda, Divina Providència, GEM, Anxaneta, Josep Manuel Peramàs, Camí del Mig i Josep Montserrat.

 

L’ordre de l’acte dels dos dies de cloenda serà el següent:

 

9.30 h. Arribada al Poliesportiu Municipal Jaume Parera de les escoles participants

 

9.30-10.15 h. Benvinguda. Inici de la primera ronda

 

10.15-11.00 h. Canvi de parelles. Inici de la segona ronda

 

11.00-11.30 h. Esmorzar

 

11.30-12.00 h. Entrega de diplomes prevista per part del regidor de Participació i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez, i el president de l’Institut d’Esports, Pere Galbany.

 

 

El Joc de l’Aualé

 

L’Aualé és un joc de càlcul i estratègia que treballa la cooperació entre els participants. Aquest joc serveix com a mitjà per treballar el coneixement de les altres cultures, trencar estereotips i desmuntar alguns prejudicis, com la posició social o el nivell formatiu de les persones procedents d’altres països a les aules de les escoles de la nostra ciutat. A la vegada ajuda a treballar la igualtat a les aules i la cooperació.

 

La procedència geogràfica del joc i la història que l’acompanya es remunta als temps en què a l’Àfrica viatjaven molts països en busca d’esclaus i a com aquests conservaven les seves arrels a través del joc i d’altres tradicions.



Els esclaus van escampar el joc per diferents països d’Amèrica Llatina, Egipte, l’Índia, Sri Lanka, Indonèsia, Malàisia i Filipines fent que hi hagi tantes varietats com llocs on es juga. L’Aualé també és conegut per altres noms com Wari, Walle, Awari, Awaoley, Wouri...