Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novetats en la cavalcada dels Reis Mags d'enguany

Escoltar

Novetats en la cavalcada dels Reis Mags d'enguany

Toni Grané assumeix la direcció artística d'aquest espectacle amb més de 650 figurantsAquest matí el president de l’Institut Municipal d'Acció Cultural, Joaquim Fernàndez, i el nou director artístic de la Cavalcada, Toni Grané han ofert una roda de premsa al magatzem municipal per mostrar els últims treballs de posada a punt i revisió que s’estan duent a terme a les carrosses que participaran enguany a la Cavalcada de Reis. Hi haurà una nova carrossa que es descobrirà la tarda del 5 de gener.


 

Mestre i actor, Toni Grané ha desenvolupat la seva carrera com a productor, director teatral i actor. Va ser responsable de les exposicions, de les àrees de jocs i activitats del Fòrum de les Cultures de Barcelona i ha treballat pel Louvre i el British Museum, entre altres importants institucions europees.

 

El nou director artístic ha plantejat la Cavalcada d’enguany amb una destacada càrrega de simbolisme, amb la intenció de visualitzar la màgia que genera en petits i grans els diferents moments de la nit de reis. És per això que l’ordre de les carrosses s’altera i en primer lloc apareixerà l’Oca, que representa la importància de dutxar-se ben aviat per anar-se preparant per aquesta nit tant esperada. Tot seguit més de 200 persones participaran en el sector “Anem a dormir” que ens recordaran que és clau anar a dormir ben d’hora per tenir els regals desitjats. La següent carrossa serà la d’ “Els Somnis” amb la seva càrrega simbòlica d’una nit d’il·lusió i esperança. La resta de les carrosses representen els regals que els mataronins rebran el dia 6 de la mà de Ses Majestats els Reis d’Orient.

 

La Cavalcada d’enguany creix en participació i més de 650 figurants en formaran part. Per primera vegada diferents entitats s’integraran en el sector institucional.

 

Una de les novetats d’aquesta Cavalcada, que anirà encapçalada pels patinadors del Club Hoquei Mataró, és que s’acabarà a l’Ajuntament, ja que els Reis es quedaran a les dependències municipals per preparar els paquets que l’endemà rebran els mataronins.

 

Una vegada més els caramels que es tiraran al llarg de la Cavalcada seran sense gluten i per tant aptes per els celíacs.

 

El recorregut serà el mateix que en els darrers anys, sortint de la plaça de Puerto Rico i acabant a l’Ajuntament: plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, Camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna, i La Riera fins Ajuntament.

 

La Cavalcada de Reis és un dels actes més multitudinaris que es produeixen a la ciutat, amb una participació ciutadans que s’estima sobre les 70.000. L’Institut Municipal d'Acció Cultural, organisme organitzador, compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment de tot el procés: des de l’organització, amb la Comissió de Reis que proposa i fa el seguiment, passant pels equips de suport, fins als figurants de la comitiva. Un total de gairebé 800 persones s’impliquen en algun moment de l’organització o celebració de la cavalcada:

 

Quant a temes de seguretat s’ha elaborat un Pla d’emergència municipal per a la cavalcada, i a l’edifici de via pública s’instal·la el CECOR (Centre de coordinació), que esdevé centre de comunicació i punt de coordinació del servei d’emergències. Com a serveis preventius presents a la Cavalcada hi haurà els equips de suport, la Creu Roja, els Bombers de Mataró i l’Agrupació de Defensa Forestal.

 

Les normes bàsiques de seguretat que es transmetran als assistents a la cavalcada seran:

 

. Eviteu recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.

. Vetlleu i controleu els nens i nenes perquè no s’aproximin a les rodes dels vehicles.

. La pujada dels nens i nenes a les carrosses dels Reis la faran només els patges de cada carrossa.

. Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses de tota la cavalcada.

. És convenient fixar un punt de trobada amb els nens i nenes perquè pugui ser útil en cas de pèrdua. En aquest cas, cal avisar a la Policia Local o a la Creu Roja.

 

El diumenge dia 6 també hi ha prevista la visita dels Reis a diferents residències geriàtriques de la ciutat, així com als nens dels hospitals de la ciutat.