Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte d’autodiagnosi i autotractament mèdic a distància s’endú el premi Cre@tic 2012 del TecnoCampus

Escoltar

Un projecte d’autodiagnosi i autotractament mèdic a distància s’endú el premi Cre@tic 2012 del TecnoCampus

Durant la Nit amb futur es van lliurar també els premis de Responsabilitat Social de les Organitzacions i de cooperació empresarial



En el marc de la Nit amb futur, organitzada per la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), es va fer ahir el lliurament dels Premis Cre@tic (12ena edició), que organitza la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme amb el patrocini de la Fundació Caixa Laietana i la col·laboració de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), la Diputació de Barcelona, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Grup d’empreses TIC del Maresme (GENTIC), ACC1Ó, l’Associació independent de joves empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona mitjançant la seva delegació del Maresme i PIMEC (Petita i mitjana empresa de Catalunya).




L’acte va ser presidit per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, que es va comprometre a impulsar una administració “business friendly” que “llimi barreres o problemes” amb què poden topar els empresaris i emprenedors.

 

Els guanyadors dels Premis Cre@tic 2012 són:

 

· 1r premi: Global Health Home Devices. Guanyador: Rosendo Garganta. El projecte consisteix en el disseny, desenvolupament, fabricació i distribució de dispositius mèdics d'autodiagnosi i autotractament des de casa. El seu primer producte sanitari controla i autodiagnostica la litiasis renal.

 

· 2n premi: Twinboards. Guanyador: José Barroso. El projecte es basa en el desenvolupament, disseny i distribució d'un producte innovador: dues planxes per esquiar a la neu.

 

· 3r premi: Mint labs. Guanyadors: Paulo Reis i Vesna Prchkovska. Ofereix una plataforma remota de visualització i anàlisis avançada d’imatges a través de diferents dispositius pel sector mèdic, focalitzant-se en l’especialitat de la neurologia i neurocirurgia.

 

· Accèssit: Bookeat. Guanyador: David Colodrero. Aplicació mòbil de gestió de reserves del sector de la restauració en temps real.

 

Cal destacar que un total de 39 projectes s’han presentat en l’edició d’enguany, la dotzena, dels Premis Cre@tic. El primer premi està dotat amb 10.000 €; el segon, amb 4.000 €; i el tercer, amb 2.000 €. Els tres guanyadors tindran dret a més a instal·lar-se a la incubadora del TecnoCampus durant un any, amb bonificació sobre el preu de lloguer. L’accèssit està dotat amb 500 €.

 

En el transcurs de la Nit amb Futur, també es van lliurar els següents reconeixements per part de l’IMPEM:

 

Reconeixements a les millors pràctiques en cooperació empresarial: Els projectes reconeguts són Bcicling (formats per INRETI i Sal.la, SCP), Alea entertaiment (integrat per El Viejo Mundo, Esmucsi, Plan B Miniatures, Slot’n´Rol i  Taiko Comics), Coc Croquetes (format per Coc&Delicatessen i Productes Lycamar), Desenvolupament de sistemes robotitzats pel sector farmacèutic químic i alimentari (format per Infomar i Teknokroma), Xarxes municipals de banda ampla i videovigilància IP (integrat per Alphanet i Sintelec) i Acesei (en què participen General Fast Service Company, Grup SYL, Instal·lacions Blasco, Jargan Informàtica, Limp’tres, QSM,  Sala Assessors informàtics, Segur Baby, SENFO i Transports Pujol i Pujol).
 

Reconeixements a empreses per bones pràctiques amb Responsabilitat Social: les empreses reconegudes són: Adn tattoo studio, Alemany, Casa Julià, Detrinca Internet, E-spira Mirabilis health, Fiori, Fundació Hospital, Grup Vila, Cover corredoria d'assegurances, Iluro Hoquei Club Mataró, Mare Nostrum, Maresme assessoria i inversions, Milola, Plot disseny, Reyman, Sabática, Taiko comics.