Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Mataró per Càritas”, una marató solidària a benefici dels més necessitats

Escoltar

“Mataró per Càritas”, una marató solidària a benefici dels més necessitats

Se celebra dissabte 16 de novembre a la plaça de les TeresesLa campanya solidària “Mataró per Càritas”, amb el lema “Ajuda’ns a ajudar”, celebrarà dissabte 16 de novembre, a la plaça de les Tereses i entorns, la segona edició amb un seguit d’activitats i propostes amb l’objectiu de captar nous socis, recaptar diners i recollir aliments destinats als més necessitats.


 

El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez; la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; i el director de Càritas Interparroquial de Mataró, Antoni Vilà, han presentat aquest matí la campanya.

 

Les activitats tindran lloc d’11 a 21 h, tot i que les donacions es podran fer des de primera hora del matí (tant a la plaça de les Tereses com al pati de l’escola Pia Santa Anna del Torrent). Un escenari instal·lat a la plaça acollirà actuacions musicals (Banda Musical de Mataró, Grallers de Mataró, Sic, Good Time, Marc Ràmia, 2Soul, Perktes de Kanet, Partidaris i Mestre d’Aixa); l’actuació de la colla castellera Passerells del TecnoCampus de Mataró i els Engrescats de la Universitat Ramon Llull i gegants, entre d’altres.

 

A més, s’instal·laran diferents carpes per a la captació de socis i donatius, recollida d’aliments, roba i joguines, venda de cava i d’objectes diversos i la polsera “Mataró per Càritas”, al preu d’1 €. Diferents establiments de Mataró ja s’han sumat a la campanya venent des de fa una setmana la polsera. A les 14 h hi haurà una arrossada popular solidària al preu de 5 € el tiquet amb beguda inclosa organitzada per la Comissió de Setmana Santa; i el Grup Tercer Món oferirà cafè i xocolata.

 

Pel que fa als aliments, es demana prioritzar productes com galetes, llet infantil, llegums i llaunes de conserva, tot i que el més necessari és recaptar diners en efectiu per poder fer front a les necessitats de pagaments de serveis (llum, aigua, gas, lloguer..) que tenen moltes famílies.

 

Al llarg de la jornada s’anirà informant del que s’hagi recaptat i a les 21 h es donarà a conèixer el resultat final.

 

“Mataró per Càritas” es va celebrar per primera vegada l’any passat, el 3 de novembre, a la plaça de Santa Anna amb els mateixos objectius: recollir aliments, roba i joguines i captar nous socis per a l’entitat. Al llarg de la marató solidària es van recollir 4.500 kg d’aliments i es van recaptar uns 10.000 €.

 

Les diferents activitats es duran a terme gràcies a la col·laboració de voluntaris i col·laboradors habituals de Càritas Interparroquial de Mataró, així com l’Obra social “la Caixa”, l’Ajuntament de Mataró, les escoles Josep Manuel Peramàs i Cerdanyola i escola Pia Santa Anna, entre d’altres.