Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Mataró diem prou a la violència masclista

Escoltar

A Mataró diem prou a la violència masclista

S’han organitzat una vintena d’actes per fer visible la problemàtica de la violència ver les dones

El Dia Internacional contra la Violència vers les Dones es commemora a Mataró amb més d’una vintena d’actes diversos que tenen lloc durant tot el mes de novembre. El programa d’activitats l’ha dissenyat el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones-CIRD del Servei de Família conjuntament amb les entitats de dones de la ciutat, a través del Consell Municipal d’Igualtat Dona-Home.


 

L’objectiu de les activitats, en les quals hi participen 17 entitats, és fer visible que la violència contra les dones és una vulneració dels drets de les dones, dels drets humans i un impediment per assolir la convivència i el dret d’exercir la ciutadania. La violència masclista pot adoptar múltiples formes: violència física, violència psicològica, violència sexual i abusos sexuals i violència econòmica. La voluntat també és aconseguir un clam comú: “A Mataró diem prou a la violència masclista”.

 

El programa inclou cinefòrums, hores del conte, tallers, jocs per reflexionar sobre les desigualtats de gènere, xerrades, exposicions, programes de ràdio, actes al carrer i teatre, entre d’altres.

 

Un dels actes a destacar tindrà lloc el dissabte 23 de novembre, de 18 a 20 h a la plaça de l’Ajuntament, organitzat per totes les entitats membres del Consell Municipal d’Igualtat Dona-Home. En aquest espai s’hi podrà veure l’exposició de fotos “Diem prou a la violència”, en la qual a través de 105 fotografies, amb la participació de 997 persones, diferents col·lectius i persones anònimes han volgut fer evident el seu rebuig a la violència masclista. També hi haurà 50 cartells elaborats per alumnes de l’institut Alexandre Satorras.

 

La tarda del dissabte estarà amenitzada per la música del cantautor Marc Ràmia, dos grups de batukades i una acció teatral protagonitzada per dones de diferents entitats sota la direcció de l’Aula de Teatre. L’acte també compta amb la participació dels espais joves que senyalitzaran el camí des de la seva seu fins a la plaça de l’Ajuntament.

 

Dilluns 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, es farà a les 12 h davant l’Ajuntament la lectura del manifest institucional.