Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua i del clavegueram de diferents carrers de Peramàs

Escoltar

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua i del clavegueram de diferents carrers de Peramàs

Afecta a l’avinguda de la Gatassa i als carrers de Fradera i Llanes, Domènec Matheu i Lluís Moret

Aigües de Mataró inicia el dilluns 21 de gener la renovació de la xarxa d’aigua potable i de clavegueram de diferents carrers de la zona de Peramàs. Aprofitant la coincidència en la majoria del traçat d’ambdues xarxes, es faran conjuntament les obres de clavegueram i aigua potable, així com la reurbanització d’aquells trams de carrer on s’hagin renovat els serveis.

 

Les obres afectaran als següents trams de vial:

 

- la cruïlla de la plaça de Manuel Serra i Xifra amb l’avinguda de Leopoldo O’Donnell;

- l’avinguda de la Gatassa, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Fradera i Llanes;

- el carrer de Fradera i Llanes, entre l’avinguda de la Gatassa i el carrer de Domènec Matheu;

- el carrer de Domènec Matheu, entre els carrer de Fradera i Llanes i de Lluís Moret;

- el carrer de Lluís Moret, entre l’avinguda de la Gatassa i el carrer de Joan Arnau Palau.

 

 

Xarxa d’aigua potable

 

La renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable d’aquest sector forma part del Pla Director de l’Aigua de Mataró (PDAM 2011-2025) que, de forma progressiva, planteja la substitució de les canonades de fibrociment. Les obres preveuen, en aquest cas, la instal·lació de 586 m lineals de canonada de polietilè de diferents diàmetres, des de 90 a 110 mm, que substituiran les canonades de fibrociment antigues.

 

 

Xarxa de clavegueram

 

Pel que fa al clavegueram, les obres tenen com objectiu solucionar problemes de deficiència hidràulica, tot ampliant la capacitat de la xarxa. L’obra forma part del Pla Director del Clavegueram (PDCLAM 2003-2018), que contempla actuacions per millorar el desguàs de les aigües residuals i pluvials i dotar la ciutat de les infraestructures requerides per afrontar les noves realitats urbanístiques.

 

En aquest cas es preveu la utilització de 325 m lineals de tubs de PVC de diferents diàmetres, que van des de 500 fins a 1000 mm. El col·lector anirà des de la cruïlla dels carrers de Lluís Moret i de Joan Arnau Palau fins a la plaça de Manuel Serra i Xifra.

 

 

Obres de reurbanització i afectacions al trànsit

 

El projecte preveu urbanitzar les voreres i la calçada dels carrers de Fradera i Llanes, Domènec Matheu i Lluís Moret, així com la reposició dels paviments de l’avinguda de la Gatassa.

 

Les obres tenen una durada prevista de prop de 6 mesos. Mentre durin els treballs s’afectarà l’estacionament i els trams de carrer s’aniran tallant a la circulació progressivament. Com a afectació més important, a partir del dia 28 de gener el tram de la plaça de Manuel Serra i Xifra comprès entre el Camí del Mig i l’avinguda de la Gatassa quedarà tallat al trànsit durant 4 setmanes aproximadament, i la ronda de Leopoldo O'Donnell quedarà sense sortida des del carrer de Domènec Matheu.

 

Així mateix, mentre duri el tall de la plaça, les línies 1 i 8 del Mataró Bus modificaran els seus recorreguts. La línia 1 anul·larà la parada de l’Institut Català de la Salut (ICS): a l’avinguda de Lluís Companys es desviarà pel carrer de Vicenç Puig i Peradejordi i seguirà pels carrers de Pablo Iglesias i de Josep Montserat Cuadrada, per recuperar l’itinerari a l’avinguda de la Gatassa. La línia 8 anul·larà les parades de la ronda de Leopoldo O’Donnell, Biblioteca Pompeu Fabra, ICS i Gatassa: en arribar a la plaça de Granollers continuarà per l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i baixarà per l’avinguda de la Gatassa. També quedaran afectats els itineraris de les línies d’autobús interurbà C-30 de Casas (Vilassar de Dalt) i Mataró-barri del Cros-Argentona de Sagalés.

 

El conjunt d’obres previstes suposa una inversió total de 512.649,73 € (IVA inclòs). Els treballs han estat adjudicats a la empresa Vialitat i Serveis ,S.L.