Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la primera edició del Màster interuniversitari en Cronicitat i Dependència al Tecnocampus

Escoltar

Arrenca la primera edició del Màster interuniversitari en Cronicitat i Dependència al Tecnocampus

La primera edició del Màster en Cronicitat i Dependència va començar ahir al TecnoCampus amb una sessió de benvinguda adreçada a estudiants, professorat i institucions col·laboradores.


Es tracta d’un nou programa interuniversitari de la Universitat Pompeu Fabra (universitat coordinadora) i la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Escola Superior de Ciències de la Salut, centre integrat en el TecnoCampus i adscrit a la Pompeu Fabra, juntament amb  el Consorci Sanitari del Maresme, són les institucions encarregades de realitzar-lo. També hi col·laboren la Fundació TIC Salut i l’Hospital Clínic de Barcelona. Es tracta d’un programa orientat a la recerca que ha de permetre als alumnes que el cursen accedir al doctorat.


En la sessió de presentació, el vicerector de la Universitat Pompeu Fabra, Dr. Daniel Serra, va fer una explicació de la universitat coordinadora del programa. La directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, Dra. Esther Cabrera, responsable acadèmica del màster, va apuntar que omple un buit en la formació existent relacionada amb la cronicitat. Per la seva banda, Dr. Pere Clavé, director científic d’aquest nou programa de postgrau, va remarcar la importància de la col·laboració en xarxa, ja que són diverses les institucions del territori que hi participen.

 

Aquesta nova titulació dóna resposta a les tendències socials (envelliment, cronicitat, etc.), tecnològiques (noves teràpies, nous medicaments, etc.) i econòmiques  (augment de la pressió sobre els recursos públics) que fan que sigui un repte la formació en noves competències dels professionals de la salut. Pel que fa la modalitat, el màster és semipresencial, fet que possibilitat de compaginar-lo amb el treball.