Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ca l’Arenas inaugura “Rafael Estrany i el mar”

Escoltar

Ca l’Arenas inaugura “Rafael Estrany i el mar”

L’exposició forma part de la temporada expositiva “Mar de fons”



Ca l’Arenas, Centre d’Art del Museu de Mataró dedica una exposició a un dels artistes de més transcendència que ha tingut la ciutat, Rafael Estrany (1884-1958). L’exposició “Rafael Estrany i el mar” mostra la seva passió pel tema marítim a través de diferents tècniques artístiques: dibuix, aquarel·la, oli i gravat.


 

L’exposició forma part de la temporada expositiva de Ca l’Arenas, “Mar de fons” i s’inaugura divendres 12 d’abril a les 19.30 h. Al llarg de l’evolució estilística d’Estrany el mar hi és molt present i en aquesta exposició mostra els diferents elements que s’hi poden veure: vaixells, grans velers, banyistes i nens a la platja, els molls i els treballadors, gent de mar com pescadors i mariners, entre d’altres.

 

Rafael Estrany era un artista polifacètic, inquiet i vital que es va formar a Mataró, Barcelona i París. Autor d’una gran i variada producció artística, integrada per olis, aquarel·les, dibuixos i gravats, la seva obra és el reflex de la seva forta personalitat, d’un caràcter inquiet i vital i d’una constant recerca artística. Estrany no encaixa en les classificacions tipificades de l’art català o internacional del seu temps però hi ocupa un lloc destacat en la seva història, sobretot pels seus aiguaforts, una tècnica en la qual en va excel·lir. Durant la Guerra Civil, va realitzar una destacada tasca de salvament del patrimoni artístic de Mataró i del Maresme i, acabat el conflicte, va impulsar la creació del Museu Municipal de Mataró, institució inaugurada el 1942 i de la que ell en va ser el primer director.

 

 “Rafael Estrany i el mar” es podrà veure fins al 30 de juny.