Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centenars de persones assisteixen a l’acte de reconeixement a les waterpolistes mataronines Roser Tarragó i Marta Bach

Escoltar

Centenars de persones assisteixen a l’acte de reconeixement a les waterpolistes mataronines Roser Tarragó i Marta Bach

Els Capgrossos de Mataró aixequen un pilar en honor seu davant de l’Ajuntament

Centenars de persones han seguit aquesta tarda a dins i fora de l’Ajuntament l’homenatge a les waterpolistes del Centre Natació Mataró Roser Tarragó i Marta Bach. L’acte, presidit per l’alcalde, Joan Mora, ha estat un reconeixement a les mataronines després de la medalla d’or que van aconseguir amb la selecció espanyola de waterpolo femení en els passats Campionats del Món de Natació BCN 2013. 

 

L’acte institucional ha tingut lloc a les 20 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48), que ha quedat petit per acollir el públic assistent, i ha estat conduït pel periodista Guillem Roset. A part de l’alcalde i altres membres del consistori, hi han assistit el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, la vicepresidenta del Centre Natació Mataró, Marta Parera, familiars i amics de les homenatjades.

 

L’alcalde ha fet entrega a les esportistes, en nom de la ciutat, d’una figura d’en Robafaves i un llibre sobre Les Santes. Després de l’acte institucional, Marta Bach i Roser Tarragó, acompanyades dels regidors i convidats institucionals, han presenciat des del balcó del Saló de Sessions dos pilars aixecats en honor seu pels Capgrossos de Mataró, a la vegada que centenars de persones es reunien al carrer per veure i saludar les waterpolistes. Les dues esportistes són membres de la colla de castellers des de petites.

 

L’acte de reconeixement s’ha pogut seguir en directe per streaming a través de la pàgina de l’Ajuntament www.mataro.cat, i també mitjançant twitter.

 

 

Plata a Londres i millors esportistes del 2012

 

Roser Tarragó i Marta Bach van ser escollides les millors esportistes mataronines de l’any 2012 en la 58a Nit de l’Esport que es va celebrar el passat mes de març al Teatre Monumental.

 

Les dues esportistes van ser reconegudes per haver aconseguit la medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres 2012, a més d’haver quedat segones amb l’equip del Centre Natació Mataró en la Lliga estatal Divisió d’Honor femenina 2011-2012, primeres en el preolímpic de Trieste (Itàlia) i cinquenes en el Campionat d’Europa Júnior a Chelyabinsk (Rússia).

 

Al setembre de l’any passat Mataró també va fer un acte de reconeixement als esportistes olímpics i paralímpics mataronins que van competir a Londres 2012: Jesús Collado, Gàlia Dvorak, Javier Gómez, Ciara Gibson, Mayalen Noriega, Roser Tarragó i Marta Bach.

 

Roser Tarragó també va ser reconeguda com la millor esportista mataronina de l’any 2011.