Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El foyer del TecnoCampus acull de manera permanent les obres guanyadores del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

Escoltar

El foyer del TecnoCampus acull de manera permanent les obres guanyadores del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

L’Associació Sant Lluc per l’Art cedeix l’última obra premiada: “Airport” de Rafael Guerrero



L’alcalde, Joan Mora, i el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, Antoni Luis, han signat avui la donació a la ciutat de l’obra guanyadora de la IV edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. La signatura ha tingut lloc al foyer del TecnoCampus Mataró-Maresme, on a partir d’ara exposen les obres premiades en aquest certamen pictòric i que porta el nom d’“Espai Torres-García”.


 

L’obra guanyadora de la IV edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró és del peruà Rafael Guerrero Céspedes i porta per títol “Airport”. La tècnica és amb llapis pastell i acrílic sobre tela i fa 150 x 92 cm.

 

Les quatre obres guanyadores s’exposen a partir d’ara al foyer del TecnoCampus Mataró-Maresme, espai on s’hi aniran col·locant els premiats de les properes edicions.

 

L’artista que va obtenir el I Premi Torres García-Ciutat de Mataró va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura “Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas”, i a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”. La tercera edició va premiar Marc Llacuna, el primer mataroní que ha aconseguit aquest premi, amb l’obra “122”.

 

 

Premi Torres García-Ciutat Mataró

 

El Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament i d’altres patrocinadors.

 

El jurat estarà format per Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta; Daniel Giralt-Miracle, crític d’art, historiador i escriptor; Arnau Puig, historiador i fundador del grup Dau al set; Francesc Rodón, crític d’art i de literatura; Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.

 

L’obra guanyadora queda en propietat de l’entitat organitzadora que la dóna a la ciutat de Mataró.

 

Els participants en la cinquena edició del premi, corresponent a l’any 2013, han pogut presentar les obres fins al 25 de febrer i abans del 8 de març se’ls hi ha comunicat si s’ha acceptat la seva obra.

 

El 27 d’abril el jurat seleccionarà les 40 obres finalistes que s’exposaran a l’Ateneu Caixa Laietana (carrer de Bonaire, 3-5) del 30 de maig al 28 de juliol. El dia de la inauguració es farà públic el nom del guanyador.

 

El premi està dotat amb 9.000 € i està obert a artistes residents a tot l’Estat espanyol. Les bases també estableixen que es poden concedir fins a 4 guardons per als 4 primers finalistes.

 

A més de l’exposició, s’edita un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, la composició del jurat i l’acta del veredicte.

 

 

Joaquín Torres-García

 

Joaquín Torres-García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres-García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell. Per la seva vinculació amb Mataró, l’Associació Sant Lluc per l’Art convoca aquest premi de pintura cada dos anys que porta el nom de l’artista uruguaià.