Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró dedica una exposició al llegat del fotògraf Enric Quintana

Escoltar

El Museu de Mataró dedica una exposició al llegat del fotògraf Enric Quintana

S’hi podran veure més de 300 imatges procedents de l’Arxiu Municipal de Mataró

El Museu de Mataró acollirà, a partir del dimecres 19 de juny, la mostra “Senzillament Quintana. Imatges i paraules d’Enric Quintana”, una exposició que recull les principals facetes artístiques d’aquest mataroní que va morir l’any passat a Vic: la poesia i, sobretot, la fotografia. La inauguració tindrà lloc a les 20 h.


 

Aquesta exposició l’ha treballada una comissió coordinada per la Direcció de Cultura, liderada per Xavier Cateura i amb la participació de Manel Roca, Manuel Cusachs, Xavier Bordas, Ramon Manent i el suport de l’Arxiu Municipal de Mataró.

 

A “Senzillament Quintana” es podran veure més de 300 imatges del fotògraf de les prop de 7.000 que Xavier Cateura va cedir a l’Arxiu Municipal de Mataró. La mostra està estructurada en set temàtiques diferents que Quintana treballava a les seves instantànies: la política, els barris, els personatges, el moviment obrer, els actes culturals, els racons de Mataró i el Quintana com a fotògraf de premsa. Aquestes fotografies es podran veure tant projectades com en format paper.

 

L’exposició també inclou un monitor des del qual es podran veure entrevistes que s’han fet a diferents personalitats que l’han conegut tant a Mataró com a Vic, ciutat on no el coneixien per la seva tasca fotogràfica sinó per la seva faceta poètica.

 

Una de les novetats de la mostra, que es podrà veure fins al 8 de setembre, és la instal·lació d’un ordinador amb un programa informàtic que permetrà etiquetar la gent que es reconegui a les fotografies de l’exposició. També es podrà posar el lloc i data que la gent recordi que va ser feta la fotografia per tal que quedi tot documentat.