El Museu de Mataró dedica una exposició al llegat del fotògraf Enric Quintana

S’hi podran veure més de 300 imatges procedents de l’Arxiu Municipal de Mataró

El Museu de Mataró acollirà, a partir del dimecres 19 de juny, la mostra “Senzillament Quintana. Imatges i paraules d’Enric Quintana”, una exposició que recull les principals facetes artístiques d’aquest mataroní que va morir l’any passat a Vic: la poesia i, sobretot, la fotografia. La inauguració tindrà lloc a les 20 h.


 

Aquesta exposició l’ha treballada una comissió coordinada per la Direcció de Cultura, liderada per Xavier Cateura i amb la participació de Manel Roca, Manuel Cusachs, Xavier Bordas, Ramon Manent i el suport de l’Arxiu Municipal de Mataró.

 

A “Senzillament Quintana” es podran veure més de 300 imatges del fotògraf de les prop de 7.000 que Xavier Cateura va cedir a l’Arxiu Municipal de Mataró. La mostra està estructurada en set temàtiques diferents que Quintana treballava a les seves instantànies: la política, els barris, els personatges, el moviment obrer, els actes culturals, els racons de Mataró i el Quintana com a fotògraf de premsa. Aquestes fotografies es podran veure tant projectades com en format paper.

 

L’exposició també inclou un monitor des del qual es podran veure entrevistes que s’han fet a diferents personalitats que l’han conegut tant a Mataró com a Vic, ciutat on no el coneixien per la seva tasca fotogràfica sinó per la seva faceta poètica.

 

Una de les novetats de la mostra, que es podrà veure fins al 8 de setembre, és la instal·lació d’un ordinador amb un programa informàtic que permetrà etiquetar la gent que es reconegui a les fotografies de l’exposició. També es podrà posar el lloc i data que la gent recordi que va ser feta la fotografia per tal que quedi tot documentat.