Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Port de Mataró acollirà aquesta primavera una fira nàutica

Escoltar

El Port de Mataró acollirà aquesta primavera una fira nàutica

Serà el darrer cap de setmana de maig i coincidirà amb la segona Festa del Port



L’esplanada del Port acollirà del 31 de maig al 2 de juny la primera fira nàutica de Mataró, coincidint amb les dates de la segona edició de la Festa del Port.


 

La fira nàutica l’organitza l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics i forma part de l’anomenat Festival del Mar, en el qual enguany participen tres poblacions catalanes: Badalona, Cambrils i Mataró, que acolliran tant fires d’embarcacions com diferents activitats relacionades amb el mar. Es tracta de la segona edició d’aquest festival, que té com a objectiu incentivar la venda d’embarcacions i dinamitzar les economies locals lligades a aquest sector. Entre els tres municipis s’espera superar els 25.000 visitants de la primera edició.

 

L’accés a la fira, que a Mataró es desenvolupa amb el suport del Consorci Port de Mataró, serà gratuït i l’horari d’obertura al públic serà d’11 a 20 hores.

 


Complementàriament tindrà lloc aquells dies la segona edició de la Festa del Port, que organitza l’Ajuntament juntament amb el consorci del port i la participació dels operadors amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica a la façana marítima aprofitant l’arribada de la primavera i l’inici de l’ús més generalitzat de les platges. Més endavant està previst presentar les activitats programades per aquests dies, així com ofertes d’allotjament i restauració lligades a aquests esdeveniments de final de maig i principi de juny.

 

 

Un mercat estabilitzat

 

Les darrers xifres econòmiques del sector nàutic a Catalunya indiquen que al 2012 hi ha hagut una estabilització del mercat donat que la matriculació d'embarcacions tan sols ha baixat un 1%. En registres totals, de 999 unitats matriculades s'ha passat a 985, segons l'últim informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant. En canvi, a l'Estat les matriculacions han seguit baixant i el descens se situa en un -11%: de 5.262 embarcacions registrades s'ha passat a 4.664. Pel que fa a les eslores, a Catalunya hi ha hagut un creixement en la matriculació d'embarcacions de 8 a 12 m (20%), de 12 a 20 m (8%) i de 20 a 24 m (67%) mentre que les de menys de 8 m i de més de 24 han baixat. Per territoris, l'única capitania que experimenta un creixement és la de Palamós, concretament un 10% (de 376 unitats passa a 414); a la demarcació barcelonina hi ha hagut un lleuger descens (-2%), que ha estat molt més pronunciat a la de Tarragona (-20%).