Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de Les Santes esportives ofereix durant dues setmanes 27 activitats diferents

Escoltar

El programa de Les Santes esportives ofereix durant dues setmanes 27 activitats diferents

La novetat d’aquest any és un torneig de golfEl regidor d’Esports, Pere Galbany, ha presentat avui el programa d’activitats de Les Santes esportives 2013. El programa, organitzat per la Direcció d’Esports, clubs i entitats esportives, consta de 27 actes que tindran lloc des del 17 de juliol al 28 de juliol en diferents instal·lacions esportives municipals i espais de la ciutat.


 

Tot i això, el primer acte serà el 6 de juliol, dia en què se celebrarà la VII Mitja Marató per relleus que per calendari esportiu i simultaneïtat amb altres proves enguany s’ha hagut d’avançar en el temps. El cap de setmana del 20 i 21 de juliol tindran lloc prop del 70 % del total d’activitats esportives.

 

Segons la seva tipologia, més de la meitat de les activitats són obertes a la participació popular, fet que fa que un tret diferencial del programa esportiu de la Festa Major sigui el caràcter participatiu. El programa també es caracteritza per la gran quantitat d’esports representats al programa (més d’una vintena) i a la diversitat d’espais que els acullen.

 

 

Activitats consolidades i novetats

 

Com a novetat d’aquesta edició, el dia 24 de juliol se celebrarà el I Torneig Ciutat de Mataró de Golf, organitzat pel Club Golf Llavaneres, que inclourà també un bateig de golf per a tothom que vulgui provar-ho.

 

El programa de Les Santes esportives està farcit d’esdeveniments esportius que s’han consolidat en el temps com la 35a edició de la Cursa Popular, la 24a Travessa nedant al Port, la 40a 12 hores Catalanes de Petanca, entre d’altres, així com molts tornejos populars i de participació oberta que van néixer fa ja 6 o 7 edicions lligats al boom de l’esport popular: la Mitja Marató per relleus, el Torneig Handbol Platja, el Volei platja o el Torneig Futsal Base.

 

Dues de les activitats, la Cursa Popular i la Travessa nedant al Port, en l’edició de l’any passat van acollir una gran afluència de públic i tenint en compte que les dues es fan en cap de setmana, disposen aquest any de més recursos per poder donar sortida a l’augment de participants. La Cursa Popular tradicionalment havia tingut una participació de prop d’uns 1.000 atletes, l’any passat es va passar a 2.000, xifra en què es va tancar la prova. Aquest any, amb la voluntat de créixer però alhora de mantenir l’esperit popular, hi haurà un número màxim de 2.500 inscripcions, per aquest motiu s’aconsella fer la inscripció prèvia en els dies i horaris fixats i no esperar el mateix dia de la cursa per apuntar-se, per tal d’afavorir la previsió i evitar quedar-se sense dorsal.

 

Els patrocinadors de Les Santes esportives són: Font Vella Levité i Mataró Parc i com a col·laboradors Voluntaris per al futur, Diputació de Barcelona, Port de Mataró, SPAS, Grup Atletisme Lluïsos, Mataró Bus i Ronda 43- Intersport Mataro.