Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus acollirà una de les tres noves acceleradores d’empreses del programa Start-up Catalonia

Escoltar

El TecnoCampus acollirà una de les tres noves acceleradores d’empreses del programa Start-up Catalonia

Ho ha anunciat avui el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat en el marc de la fira Biz Barcelona

El TecnoCampus serà la seu d'una de les tres noves acceleradores d’empreses que la Generalitat obrirà fins a finals d’any, dins del programa Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores. Ho ha anunciat aquest dimecres el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, que ha presentat el programa en el marc de la fira Biz Barcelona. Les noves acceleradores estaran ubicades al TecnoCampus de Mataró, al centre EsadeCreapolis de Sant Cugat i al Baix Llobregat. L’any vinent es preveu l’obertura de 4 centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals.

 


Aquestes acceleradores tenen per objectiu donar suport a empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida, que comptin amb un producte o servei testat al mercat i tinguin un projecte escalable amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. Cada centre comptarà de mitjana amb 25 start-ups, que rebran assessorament d’experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement. El programa, organitzat per ACCIÓ, l’Àgencia per a la Competitivitat de l’Empresa, té una durada d’un any.

 

La previsió és que les 8 acceleradores que hi haurà el 2014 a tot el territori català donin suport a 200 projectes empresarials. S’espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin 800 llocs de treball, incrementin la seva facturació en un 50% i s’hagin internacionalitzat.

 

 

L’èxit de la prova pilot a Girona

 

La Generalitat ha reforçat la seva aposta per aquesta iniciativa, que cobreix un buit en els serveis de suport a l’emprenedor que existeixen al nostre país, al veure l’èxit de la prova pilot que es va inaugurar el mes de gener al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

 

En aquesta acceleradora hi participen 31 empreses, provinents majoritàriament del sector de les TIC, el turisme, l’alimentari i l’enginyeria, que preveuen haver doblat la facturació en el seu conjunt un cop acabat el programa, aquest desembre. Quan surtin de l’acceleradora, es preveu que el grup d’start-ups hagi incrementat un 46% el seu capital. Un 23% haurà començat a exportar, i les que ja venien a l’estranger multiplicaran per 6 la seva facturació per exportació.

 

 

Casos d’èxit de l’acceleradora de Girona

 

Exemples d’empreses innovadores participants a l’acceleradora de Girona són Testamenta, Stickets o Biotactex. Testamenta és el primer portal online a Espanya que permet tramitar el testament a través d’internet. Inclou un servei triple de secretària, advocat i notaria. Stikets dissenya i elabora etiquetes personalitzades, resistents a l’acció de les rentadores, microones i rentaplats, per marcar roba i objectes. Distribueix els seus productes a famílies i empreses. Biotactex, dedicada a la producció de productes tèxtils ecològics, ha creat una línia de roba confeccionada amb fibra de bambú per a persones amb pell sensible o sensibilitzades amb el medi ambient.