Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Projectes Singulars acaben la cinquena edició amb la participació de 6 instituts i 53 empreses i entitats

Escoltar

Els Projectes Singulars acaben la cinquena edició amb la participació de 6 instituts i 53 empreses i entitats

La iniciativa permet que els alumnes facin estades formatives fora de l’escola

El regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey,clouran aquesta tarda la cinquena edició dels Projectes Singulars. En el transcurs de l’acte, que tindrà lloc a la Biblioteca Antoni Comas a les 19.30 h, es farà un reconeixement a totes les persones i empreses que s’han implicat en aquests projectes: alumnes, famílies, personal docent i empreses als quals se’ls hi farà entrega d’un diploma. També hi assistirà el director dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Vicent Garcia.


 

Els Projectes Singulars tenen per objectiu oferir suport als joves en els darrers cursos de l’ESO, possibilitant-los de trobar un espai educatiu adaptat a les seves necessitats, on l’aprenentatge resulti atractiu i engrescador, combinant el treball escolar amb estades formatives en empreses.

 

Durant les estades a les empreses, l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió i els requeriments d’accés.

 

Gràcies al treball i la col·laboració de les més de 50 empreses i entitats amb els projectes que es desenvolupen s’afavoreix el procés de transició dels joves que hi participen amb uns bons resultats. Les dades de les darreres edicions demostren que el 85 % de les persones participants continuen estudis postobligatoris un cop finalitzat el Projecte Singular al seu centre.La signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament dóna cobertura als Projectes Singulars que es duen a terme a Mataró. L’organització i el lideratge del projecte estan a càrrec dels centres de secundària participants i de l’Ajuntament, a través de la Direcció d’Ensenyament i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica.

 

Enguany han participat en aquesta iniciativa 50 alumnes de 4t d’ESO dels instituts Miquel Biada, Josep Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Thos i Codina, Damià Campeny i l’Escola Pia de Santa Anna. Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de 53 empreses i entitats de Mataró i el Maresme que han possibilitat que les persones participants als projectes hagin pogut realitzar les estades formatives a les seves empreses. Cada alumne ha realitzat dues estades formatives durant el curs escolar.

 

Les empreses i entitats col·laboradores que han acollit alumnat en estades formatives han estat: 

Jordi Llop Roger, Fusteria Bassas, Taller Europa, EB Cerdanyola, escola Tomàs Viñas, Automóviles Energia, Plot Disseny, escola La Llàntia, escola Camí del Mig, escola Nou Estil SCP, Javier Equip SL, Elias Forners, Piscina Municipal, escola Camí del Mig, Pere Cabot Serveis de l’automòbil SL, EB Les Figueretes, Perruqueria Pèls SL, Biblioteca Pompeu Fabra, Juli Torrents CB, escola Josep Montserrat, Món Viu, productes ecològics, Grupo Marthe, EB La Llàntia, Adagio, La Grangeta, Canon, Women's Secret (Grupo Cortefiel) Mataró Park, EB Tabalet, GIM FITNES FACTORY, institut Miquel Biada, Víctor Úbeda Tirado, Pastisseria Rocío, CONSUM, Can Gos, Dycora Obras y Servicios SL, Mima’t Perruquers, Expert Castany SL, Concoral SA, Extreme-Micro SL, m1tv, Mataró Audiovisual EPE (Mataró Ràdio), EB Els Garrofers, Hermanos Valencia SA - Supermercat Tot Avui, Lola Perruquers, EB Els Menuts, escola Àngela Bransuela, escola Cirera, Centres Autoequip SA, EB Rocafonda i escola Joan Coromines.