Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenten 151 treballs a la cinquena edició del Certamen de les arts dels casals de la gent gran

Escoltar

Es presenten 151 treballs a la cinquena edició del Certamen de les arts dels casals de la gent gran

Totes les obres estan exposades al Foment Mataroní fins al 19 de juliol



La regidora de Família, Olga Ortiz, va fer entrega dimarts dels guardons del 5è Certamen de les arts dels casals de gent gran al Foment Mataroní. En aquesta edició s’hi van presentar 151 obres de membres dels 9 casals municipals i altres associacions.


 

El Certamen de les arts dels casals de la gent gran és una idea sorgida en la Comissió de Cultura de la gent gran que depèn del Consell Municipal de la Gent Gran i que té per objectiu afavorir la participació activa de la gent gran en la vida de la ciutat, potenciant dinàmiques de participació que permetin a aquest col·lectiu ser i sentir-se de la ciutat com a persones participatives i compromeses.

 

Així, va sorgir la idea de muntar una exposició amb tots els treballs realitzats en els diferents casals de la gent gran per tal d’estimular la seva creativitat i donar a conèixer les seves creacions artístiques i literàries finalitzant amb un lliurament de premis als millors classificats.

 

En aquest certamen hi poden participar els usuaris dels casals municipals de gent gran de Mataró i les persones que siguin sòcies de l’Associació de Gent Gran La Gatassa, Aules Sènior de Mataró i de l’Associació de Gent Gran Jaume Terradas. La inscripció és gratuïta.

 

Els concurs compta amb 12 modalitats diferents on cada participant hi pot presentar una obra com a màxim. Així, els 151 treballs presentats en aquesta edició (28 més que l’any passat) es van repartir de la següent manera: Patchwork 35; Pintura-Dibuix 25; Fotografia 20; Manualitats 14; Prosa 13; Poesia 11; Labors i modisteria 10; Puntes de coixí 7; Ganxet i mitja 6; Marqueteria 3 i Ceràmica 3. S’han concedit primer, segon i tercer premi per a cada modalitat.

 

Els casals i associacions participants han estat els següents: Jaume Terradas amb 54 obres; Parc 24; Rocafonda 15; Havana 14; Llàntia 9; Aules Sènior 8; Oriol Batista, Cirera, Santes-Escorxador i Pla d’en Boet amb 6; i Gatassa 3.

 

Totes les obres participants estan exposades al Foment Mataroní fins al 19 de juliol.