Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Havaneres, rom cremat i rumba vora el mar

Escoltar

Havaneres, rom cremat i rumba vora el mar

La música va omplir el passeig del Callao ahir a la nit



La nit del 24 de juliol a Mataró és sinònim d’havaneres i rom cremat. Vora el mar, al passeig del Callao, ahir al vespre va sonar la música dels grups d’havaneres Mar Endins i Mestre d’Aixa davant d’unes 5.000 persones. La jornada nocturna va finalitzar amb la Nit de Rumba on va sonar la cançó “Reina del Maresme” interpretada pels seus creadors, els Mataró Rumba All Stars.


 

La música marinera va començar a sentir-se a partir de les 22 h de la mà del grup barceloní Mar Endins que van anar intercalant l’escenari amb el grup Mestre d’Aixa del Maresme. Al final els dos grups van cantar junts dos clàssics “La bella Lola” i “El meu avi”. Mataró Ràdio va retransmetre la cantada en directe.

 

La música d’havaneres millor sempre acompanyar-la del tradicional rom cremat. En poc més de dues hores es van repartir 2.500 gots de cremat que equivalen a 310 litres.

 

Les Havaneres van deixar pas a la Nit de Rumba. El grup Mataró Rumba All Stars va animar la nit durant dues hores en el transcurs de la qual es va poder sentir i ballar, i per partida doble, la cançó “Reina del Maresme”, una cançó sobre la ciutat creada i interpretada pel grup (Johnny Salazar, Ivó Oller, Petete Malla i Joan López) i que ja es va poder sentir a la vetllada rumbera de l’any passat.

 

El videoclip de “Reina del Maresme” es va presentar el passat dilluns a Lasal Varador, davant els mateixos intèrprets i músics que hi han col·laborat, entre els quals hi ha diferents paios i gitanos vinculats a la ciutat com Yumitus de la Payoya, Rafalito Salazar, Nil Villà, Josep Valldeneu, Susy Ferrer, Georgina Blanch, Ferran Aguiló i Marc Grasas.

 

Durant més de dues hores els Mataró Rumba All Stars van anar interpretant temes clàssics de la rumba i versions de cançons com “Paraules d’amor” creant una gran sintonia amb el públic assistent. Músics de diferents formacions com ara Dijous Paella, La Troba Kung Fu, Big Band Jazz Maresme i Gospelsons van anar pujant damunt l’escenari per col·laborar amb la formació base.