Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Pujol destaca els actius de Catalunya en el camp econòmic i social davant del repte del dret a decidir

Escoltar

Jordi Pujol destaca els actius de Catalunya en el camp econòmic i social davant del repte del dret a decidir

L'expresident de la Generalitat participa en el cicle de conferències sobre economia del Tecnocampus i visita les instal·lacions del parc



L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha visitat aquest matí les instal·lacions del parc TecnoCampus Mataró-Maresme, on ha participat en el cicle de conferències sobre economia que se celebren al llarg de tot el curs.  L’expresident ha explicat en el marc d’aquesta conferència titulada "L'economia catalana i el dret a decidir", que ha omplert l’auditori amb unes 200 persones, que Catalunya té prou actius de cara al futur per superar la situació de crisi actuaI.

 

Jordi Pujol ha estat contundent quan ha apuntat que “no és viable la situació actual de Catalunya dins d’Espanya”. L’expresident ha assenyalat “els errors nostres, l’atac a la llengua i el molt mal finançament” com a aspectes clau de la situació actual, i ha apuntat que “haurà de ser una àmplia majoria social” la que decideixi el camí a seguir. Ha apuntat com a vies possibles un replantejament a fons de les relacions amb l’Estat o la independència, que “políticament només depèn de nosaltres”. No obstant això, ha recomanat un pacte perquè “una separació, per anar bé, s’ha de poder pactar amb Espanya i amb Europa”, i ha assenyalat els exemples d’Eslovàquia i Txèquia. Pujol creu la viabilitat econòmica de la independència queda avalada pels precedents que hi ha a Europa, però al mateix temps creu que “no s’ha d’amagar que una separació sempre té un moment traumàtic”.

 

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, que ha presentat la conferència, ha destacat el paper polític clau dels anys de govern del president Pujol, i ha assenyalat el repte dels polítics de “parlar clar” a l’hora d’afrontar problemes tan greus com els actuals, entre els quals ha citat “la monumental estafa” les participacions preferents.

 

Al matí, abans de la conferència, l’expresident de la Generalitat s’ha reunit amb estudiants i empresaris del TecnoCampus i del centre Tecnològic CETEMMSA. El president de Tecnocampus, Miquel Rey, i el director de la fundació, Jaume Teodoro, han guiat Pujol durant la visita, que ha durant més de dos hores i mitja. L’expresident de la Generalitat ha tingut ocasió de conèixer les instal·lacions de la Fundació Tecnocampus -on ha signat al llibre d’honor-; visitar la incubadora –on ha saludat emprenedors com els de Verkami, Enhancing Ebooks i Quantum Medical-; esmorzar amb empresaris;  passejar pels dos centres universitaris –on els delegats i subdelegats dels diferents graus l’han rebut en un aula i li han lliurat un ram de flors-;  i veure les noves instal·lacions del centre tecnològic CETEMMSA acompanyat per l’exconseller i fundador del mateix Antoni Subirà. Després de la visita, l’expresident de la Generalitat ha apuntat que el parc “fa goig i infón optimisme”, i és una mostra més de l’energia que te el país per encarar el futur.