Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joves de La Llàntia i de Cerdanyola ajuden a la gent gran a familiaritzar-se amb les noves tecnologies

Escoltar

Joves de La Llàntia i de Cerdanyola ajuden a la gent gran a familiaritzar-se amb les noves tecnologies

Participen en un projecte d’aprenentatge-servei titulat “Mirant el barri amb altres ulls” impulsat per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de l’Ajuntament


La regidora de Família de l’Ajuntament de Mataró, Olga Ortiz, i el director de programes educatius de la Fundació Pere Tarrés, Raimon Martínez, han signat avui un conveni per desenvolupar el projecte “Mirant el barri amb altres ulls” als barris de La Llàntia i Cerdanyola.

 

La iniciativa és una proposta educativa i de sensibilització que té com a objectiu que joves elaborin un mapa de l’ús de les noves tecnologies per part de la gent gran a un territori determinat.  El projecte es basa en la metodologia d’aprenentatge-servei, que combina processos d’aprenentatge basats en les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i el servei a la comunitat centrat en el foment de l’envelliment actiu i la superació de la soledat de la gent gran.

 

Concretament, joves d’entre 12 i 23 anys realitzen tallers intergeneracionals amb gent gran del barri per ajudar-los a introduir-se o millorar l’ús de tecnologies com l’ordinador, el mòbil, el correu electrònic i la fotografia digital.

 

“Mirant el barri amb altres ulls” és una iniciativa de la Fundació Pere Tarrés que compta amb una subvenció del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat i des de l’any passat es du a terme a tres barris de Catalunya: La Llàntia de Mataró, Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat, i Secà de Sant Pere de Lleida.

 

A Mataró rep el suport de l’Ajuntament de Mataró, que cedeix tant els espais com el material on tenen lloc els tallers. Enguany, aquesta idea que barreja l’educació en el lleure i la convivència als barris es tirarà endavant en un segon barri de la ciutat, Cerdanyola.

 

Durant el primer trimestre de 2013 el projecte s’ha estat desenvolupant a La Llàntia, amb joves de l’Espai jove de la Llàntia i gent gran del Casal de gent gran del barri. Els participants s’estan reunint els dijous a la tarda i properament faran una exposició amb el treball realitzat.

 

El mes que ve començaran a desenvolupar-se els tallers a Cerdanyola, amb joves de l’Espai jove de Cerdanyola i gent gran del Casal de gent gran del barri.