Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament homenatja les víctimes de l’accident de tren de Galícia durant la Crida de la Festa Major

Escoltar

L’Ajuntament homenatja les víctimes de l’accident de tren de Galícia durant la Crida de la Festa Major

Mataró se solidaritza amb Santiago de Compostel·la, que aquests dies també havia de celebrar la seva festa patronal



Un crespó negre llueix des d’avui al domàs del balcó principal de l’Ajuntament des d’on aquest vespre l’alcalde, Joan Mora, pronunciarà la Crida a la Festa Major, Les Santes 2013.




L’inici de la Festa Major s’ha vist enguany afectat pel tràgic accident de tren succeït ahir a Santiago de Compostel·la, on una vuitantena de persones han perdut la vida i n’han resultat ferides més d’un centenar.



Seguint les indicacions de dol oficial decretat per l’Estat, les banderes de l’Ajuntament onejaran a mig pal des de demà i fins al 28 de juliol.

 

L’Ajuntament ha celebrat aquest migdia una concentració davant l’edifici de la Casa Gran, durant la qual s’ha fet un minut de silenci en homenatge a les víctimes i com a mostra de suport i condol amb els familiars dels afectats.

 

L’alcalde ha enviat dues cartes de condol al president de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijoo, i a l’alcalde de Santiago de Compostel·la, Ángel Currás, ciutat que aquests dies també havia de celebrar la seva festa patronal.

 

Poc després de les 14 hores, Joan Mora ha reunit la Junta de portaveus, on representants dels grups municipals han aprovat una declaració institucional que es llegirà públicament avui durant La Crida.

 

El text íntegre és el següent:

 

“Davant del terrible accident ferroviari que es va produir ahir a Santiago de Compostel·la, a causa del qual gairebé 80 persones han perdut la vida, l’Ajuntament de Mataró vol traslladar el seu més sentit condol a totes les famílies de les víctimes i el suport, escalf i ànim als familiars dels ferits.

 

Ara que Mataró està a punt de començar la seva Festa Major de Les Santes –igual que Santiago de Compostel·la anava a començar les seves—la ciutat vol enviar un missatge de solidaritat al poble de Galicia i manifestar-los-hi que en aquests moments tant tristos i dolorosos els mataronins i mataronines estem al seu costat”.